Skip to main content

Australie adviseert directeuren en managers om telefoon dagelijks uit te zetten

De Australische overheid adviseert directeuren en topmanagers om dagelijks hun telefoon helemaal uit te zetten. Daarnaast wordt aangeraden om bluetooth en NFC uit te schakelen wanneer deze features niet worden gebruikt, openbare wifi te vermijden en aparte accounts voor zakelijke en priveapparatuur te gebruiken vanwege de risico s van het synchroniseren van informatie.

Volgens het Australische Cyber Security Centre, ACSC, lopen business leaders vanwege de informatie waar ze toegang toe hebben, de mensen met wie ze spreken en de invloed die ze hebben meer kans op cyberincidenten. Het ACSC heeft daarom praktische cybersecuritytips voor topbestuurders opgesteld. De tips richten zich op het beveiligen van apparaten, accounts, social media, communicatie en zakenreizen.

Zo wordt aangeraden om verschillende accounts voor prive en werkapparatuur te gebruiken om zo gevoelige informatie te beschermen. Bedrijven zoals Apple, Google en Microsoft maken het eenvoudiger om informatie tussen apparaten te synchroniseren. Het zijn niet alleen je bestanden die tussen je apparaten kunnen synchroniseren, maar ook je berichten, gesprekslogs, wachtwoorden en foto s, aldus het ACSC.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen
Belang cybersecurity neemt evenredig toe met techafhankelijkheid
Verder lezen
Belastingdienst moet nog 72 procent bedrijfsprocessen aan AVG toetsen
Verder lezen