Skip to main content

Microsoft maakt leidinggevenden verantwoordelijk voor cyberbeveiliging

Microsoft voert organisatorische veranderingen door en gaat zijn management, mede, verantwoordelijk houden voor cybersecurity. Dit als onderdeel van een breed initiatief om de beveiliging van hun producten en diensten te verbeteren. En als antwoord op klachten.

Een deel van de toekomstige verloning van leidinggevenden bij Microsoft zal worden gekoppeld aan het behalen van beveiligingsdoelen en cijfers. Charlie Bell, securitytopman van Microsoft, kondigde de plannen recent aan in een blogpost. Die leek vooral bedoeld om klanten en de Amerikaanse overheid gerust te stellen over de toewijding van het bedrijf aan het bevorderen van cyberbeveiliging. We zullen verantwoording afleggen door een deel van de beloning van de toplaag van het bedrijf te baseren op onze vooruitgang in het behalen van onze beveiligingsplannen en mijlpalen, aldus Bell. We zetten ook belangrijke organisatorische stappen om het beveiligingsbeheer te verbeteren, waaronder extra toezicht, controles en rapportage.

De nieuwe maatregelen omvatten het toevoegen van een plaatsvervangende ciso aan elk productteam en het rechtstreeks laten rapporteren van het threat intelligence team aan de ciso van de onderneming. Ook het laten samenwerken van engineeringteams van Microsoft Azure, Windows, Microsoft 365 en beveiligingsgroepen aan beveiligingskwesties hoort daarbij.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.
BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Bedreigde advocaten mogen persoonsgegevens afschermen in Kadaster
Verder lezen
EU enquete: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven
Verder lezen
MKB verdeeld over voordelen van Europese cybersecuritywetgeving
Verder lezen
Nieuwe regels voor kredietregistratie schieten tekort
Verder lezen
Antwoord op prangende juridische vragen over gezichtsherkenning
Verder lezen
Ruim miljoen euro om scholen beter te beschermen tegen cyberaanvallen
Verder lezen
Nederland onderkent urgentie NIS2 onvoldoende
Verder lezen
Datalek persoonsgegevens via portal van Drents waterschap
Verder lezen
SOC analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts
Verder lezen
TNO en NCSC waarschuwen voor effectieve cyberaanvallen via LLM s
Verder lezen