Skip to main content

Tekort aan technische vaardigheden zet bestaand IT personeel onder druk

Organisaties worden nog steeds geplaagd door een gebrek aan vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging, cloud en softwareontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Pluralsight. Kritieke hiaten zetten druk op bestaand IT personeel, dat uiteindelijk de lasten draagt. Naast toenemende werkdruk leidt dit ook tot het schrappen van projecten.

Een gebrek aan technische vaardigheden vergroot de uitdagingen in IT. Volgens onderzoek van Pluralsight, uitgevoerd onder 1400 leidinggevenden en IT professionals, zijn cyberbeveiliging en cloud nog steeds de twee grootste vaardigheidstekorten. Deze twee belangrijke IT gebieden zijn al sinds 2021 de aanvoerders qua tekorten. Om deze gaten te dichten, herzien bedrijven hun personeels en opleidingsstrategieen.

Softwareontwikkelaars, de op twee na grootste kloof in 2024 volgens het Pluralsight rapport, zorgden in april voor een opleving van de werkgelegenheid in de techsector doordat bedrijven meer dan 5.600 ontwikkelaars aannamen, volgens een analyse van CompTIA van gegevens van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

Bijscholen is goedkopere optie

Bijscholing is een aantrekkelijke strategie voor organisaties die krap in hun tijd en middelen zitten. Organisaties doen er gemiddeld 10 weken over om openstaande IT vacatures in de VS in te vullen, volgens Pluralsight. De gemiddelde kosten voor het inhuren van nieuw technisch talent schommelen rond de 23.000 dollar, terwijl de gemiddelde kosten voor het bijscholen van een IT medewerker rond de 15.000 dollar liggen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen
Nieuwe subsidie beschikbaar voor verhogen cybersecurity in, zonne, energiesector
Verder lezen
AP: kritische rol van rechter nodig bij algoritmegebruik
Verder lezen
Minister Helder: VWS kan NZa niet stoppen met gevoelige ggz data
Verder lezen
CSR doet dringende oproep verhogen cyberweerbaarheid mkb
Verder lezen