Skip to main content

CISO Moerdijk

| IB&P | ,

De gemeente Moerdijk zoekt een Chief Information Security Officer (CISO) voor 36 uur per week. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van informatiebeveiliging. Op basis van de BIG ga je diverse plannen opstellen en maatregelen implementeren. Ben jij geschikt voor deze functie? Solliciteer dan direct!

Organisatie

Moerdijk verrast je met haar samenspel tussen contrasten: zand en klei, water en polders, woonkernen en uitgestrekt platteland, rust en dynamische industrie, creatie en recreatie. Een grote gemeente wat betreft oppervlakte, waarvan 2400 hectare bol staat van actie: het Zeehaven- en Industrieterrein. Strategisch gunstig gelegen tussen Rotterdam-Antwerpen, goed voor zo’n 10.000 banen. Het is ook een gemeente waar het verenigingsleven bloeit en de band tussen inwoners en gemeente gestalte krijgt in onder meer het werken met gebiedsplannen. Kortom, een niet-alledaagse gemeente waar altijd wat te beleven is. Ook intern is er volop beweging: we zijn bezig met een breed gedragen organisatievernieuwing die veel energie losmaakt. Het klassieke organogram is losgelaten voor een structuur van drie domeinen. Dat levert minder hiërarchie, meer eigen verantwoordelijkheid en flexibeler samenwerken op. We streven een cultuur na waarin vertrouwen, bevlogenheid, experimenteren en samenwerken kernwaarden zijn. Dit doen we onder de vlag van “Van goed naar beter”.

Informatiemanagement wordt steeds belangrijker binnen de maatschappij, dus ook binnen de gemeente. Het team Informatiemanagement en Facilitair zorgt voor een goede inrichting en werking van de organisatiebrede informatiehuishouding en (facilitaire) ondersteuning. Om in de pas te blijven met de veranderende maatschappij, digitalisering en de steeds strengere privacy-eisen. Maar ook om onze collega’s goed te ondersteunen en de dienstverlening te verbeteren.

Binnen het team Informatiemanagement en Facilitair is een vacature ontstaan voor de functie van

Chief Information Security Officer
36 uur per week

Vacaturenummer 18.27

Functie omschrijving
Wat worden je belangrijkste taken?
Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van informatiebeveiliging. Op basis van de Baseline Informatiebeveiliging Gemeente (BIG) die is uitgewerkt in het gemeentelijke informatiebeveiligingsbeleid stel je een plan met maatregelen op, en zorgt voor de implementatie ervan. Je controleert of de werkwijze in de praktijk aansluit bij de gemaakte afspraken, en legt hierover verantwoording af. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van het ENSIA-proces, maar ook bij beveiligingsincidenten of datalekken. Je zorgt er voor dat het beleid en de uitvoering rondom informatiebeveiliging bij de tijd blijft. Je ondersteunt de gemeentesecretaris, de domeinregisseurs en de leidinggevenden met kennis over informatieveiligheid, zodat zij hun verantwoordelijkheid voor de betrouwbaarheid van de informatievoorziening juist kunnen invullen. Je ziet toe op naleving van het informatiebeveiligingsbeleid en daaruit vloeiende maatregelen en neemt actie als dit niet loopt zoals het zou moeten.

Functie eisen

Wat vragen we van je?
We vragen een enthousiaste collega met WO of HBO+ werk- en denkniveau en voldoende organisatiesensitiviteit. Je zorgt door de manier waarop je je werk doet voor draagvlak en bewustzijn in de hele organisatie als het gaat om een veilige omgang met gegevens. Je maakt zowel tactische keuzes als praktische keuzes in de uitvoering en weet het vakgebied te verkopen. Je hebt een stevige achtergrond in Informatiemanagement en/of informatieveiligheid, die duidelijk blijkt uit je opleiding en ervaring.
Door je manier van werken geef je invulling aan de kernwaarden van de gemeente Moerdijk: vertrouwd, aansprekend, samenwerkend en betrokken. Ervaring in een soortgelijke rol is zeer gewenst, maar geen must.

Arbeidsvoorwaarden

Wat hebben we je te bieden?
Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4859,- bruto per maand (HR21 profiel Adviseur III , functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek. Indien je nog in een ontwikkelpad zit naar het gewenste functieniveau, dan wordt je geplaatst in aanloopschaal 10.

Contactinformatie

Wat moet je doen?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en spreekt de functie je aan? Reageer dan uiterlijk vóór 26 juni a.s. via het online sollicitatieformulier. Je dient er rekening mee te houden dat een assessment onderdeel kan zijn van het selectieproces.
Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern, regionaal en extern geworven. Uiteraard hebben eerst interne kandidaten en vervolgens kandidaten vanuit de aangesloten organisaties voorrang in de procedure.

Verder lezen bij de bron

IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen
Rechtszaak: Stichting Data Bescherming Nederland beschuldigt Amazon van schending privacy rechten Nederlandse consumenten
Verder lezen