Skip to main content

CISO Moerdijk

| IB&P | ,

De gemeente Moerdijk zoekt een Chief Information Security Officer (CISO) voor 36 uur per week. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van informatiebeveiliging. Op basis van de BIG ga je diverse plannen opstellen en maatregelen implementeren. Ben jij geschikt voor deze functie? Solliciteer dan direct!

Organisatie

Moerdijk verrast je met haar samenspel tussen contrasten: zand en klei, water en polders, woonkernen en uitgestrekt platteland, rust en dynamische industrie, creatie en recreatie. Een grote gemeente wat betreft oppervlakte, waarvan 2400 hectare bol staat van actie: het Zeehaven- en Industrieterrein. Strategisch gunstig gelegen tussen Rotterdam-Antwerpen, goed voor zo’n 10.000 banen. Het is ook een gemeente waar het verenigingsleven bloeit en de band tussen inwoners en gemeente gestalte krijgt in onder meer het werken met gebiedsplannen. Kortom, een niet-alledaagse gemeente waar altijd wat te beleven is. Ook intern is er volop beweging: we zijn bezig met een breed gedragen organisatievernieuwing die veel energie losmaakt. Het klassieke organogram is losgelaten voor een structuur van drie domeinen. Dat levert minder hiërarchie, meer eigen verantwoordelijkheid en flexibeler samenwerken op. We streven een cultuur na waarin vertrouwen, bevlogenheid, experimenteren en samenwerken kernwaarden zijn. Dit doen we onder de vlag van “Van goed naar beter”.

Informatiemanagement wordt steeds belangrijker binnen de maatschappij, dus ook binnen de gemeente. Het team Informatiemanagement en Facilitair zorgt voor een goede inrichting en werking van de organisatiebrede informatiehuishouding en (facilitaire) ondersteuning. Om in de pas te blijven met de veranderende maatschappij, digitalisering en de steeds strengere privacy-eisen. Maar ook om onze collega’s goed te ondersteunen en de dienstverlening te verbeteren.

Binnen het team Informatiemanagement en Facilitair is een vacature ontstaan voor de functie van

Chief Information Security Officer
36 uur per week

Vacaturenummer 18.27

Functie omschrijving
Wat worden je belangrijkste taken?
Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van informatiebeveiliging. Op basis van de Baseline Informatiebeveiliging Gemeente (BIG) die is uitgewerkt in het gemeentelijke informatiebeveiligingsbeleid stel je een plan met maatregelen op, en zorgt voor de implementatie ervan. Je controleert of de werkwijze in de praktijk aansluit bij de gemaakte afspraken, en legt hierover verantwoording af. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van het ENSIA-proces, maar ook bij beveiligingsincidenten of datalekken. Je zorgt er voor dat het beleid en de uitvoering rondom informatiebeveiliging bij de tijd blijft. Je ondersteunt de gemeentesecretaris, de domeinregisseurs en de leidinggevenden met kennis over informatieveiligheid, zodat zij hun verantwoordelijkheid voor de betrouwbaarheid van de informatievoorziening juist kunnen invullen. Je ziet toe op naleving van het informatiebeveiligingsbeleid en daaruit vloeiende maatregelen en neemt actie als dit niet loopt zoals het zou moeten.

Functie eisen

Wat vragen we van je?
We vragen een enthousiaste collega met WO of HBO+ werk- en denkniveau en voldoende organisatiesensitiviteit. Je zorgt door de manier waarop je je werk doet voor draagvlak en bewustzijn in de hele organisatie als het gaat om een veilige omgang met gegevens. Je maakt zowel tactische keuzes als praktische keuzes in de uitvoering en weet het vakgebied te verkopen. Je hebt een stevige achtergrond in Informatiemanagement en/of informatieveiligheid, die duidelijk blijkt uit je opleiding en ervaring.
Door je manier van werken geef je invulling aan de kernwaarden van de gemeente Moerdijk: vertrouwd, aansprekend, samenwerkend en betrokken. Ervaring in een soortgelijke rol is zeer gewenst, maar geen must.

Arbeidsvoorwaarden

Wat hebben we je te bieden?
Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4859,- bruto per maand (HR21 profiel Adviseur III , functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek. Indien je nog in een ontwikkelpad zit naar het gewenste functieniveau, dan wordt je geplaatst in aanloopschaal 10.

Contactinformatie

Wat moet je doen?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en spreekt de functie je aan? Reageer dan uiterlijk vóór 26 juni a.s. via het online sollicitatieformulier. Je dient er rekening mee te houden dat een assessment onderdeel kan zijn van het selectieproces.
Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern, regionaal en extern geworven. Uiteraard hebben eerst interne kandidaten en vervolgens kandidaten vanuit de aangesloten organisaties voorrang in de procedure.

Verder lezen bij de bron

IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.

Meer recente berichten

Amerikaans congreslid Tom Emmer fel tegen invoering CBDC
Verder lezen
Weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven, blijkt uit EU enquete
Verder lezen
Microsoft maakt leidinggevenden verantwoordelijk voor cyberbeveiliging
Verder lezen
Gegevens klanten ABN AMRO mogelijk gelekt bij cyberaanval
Verder lezen
49 miljoen klanten getroffen door Dell hack
Verder lezen
Consultatie over cybersecuritywet NIS2 nu van start
Verder lezen
Veel Nederlandse bedrijven voldoen niet aan Europese vereisten voor cybersecurity
Verder lezen
OM: medewerker klantenservice, 21, gebruikte klantenbestand voor oplichting hoogbejaarden
Verder lezen
Software engineer krijgt taakstraf voor hack Mysteryland
Verder lezen
Nieuwe it wetgeving staat centraal op Cybersec Europe
Verder lezen