CISO Moerdijk

| IB&P | ,

De gemeente Moerdijk zoekt een Chief Information Security Officer (CISO) voor 36 uur per week. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van informatiebeveiliging. Op basis van de BIG ga je diverse plannen opstellen en maatregelen implementeren. Ben jij geschikt voor deze functie? Solliciteer dan direct!

Organisatie

Moerdijk verrast je met haar samenspel tussen contrasten: zand en klei, water en polders, woonkernen en uitgestrekt platteland, rust en dynamische industrie, creatie en recreatie. Een grote gemeente wat betreft oppervlakte, waarvan 2400 hectare bol staat van actie: het Zeehaven- en Industrieterrein. Strategisch gunstig gelegen tussen Rotterdam-Antwerpen, goed voor zo’n 10.000 banen. Het is ook een gemeente waar het verenigingsleven bloeit en de band tussen inwoners en gemeente gestalte krijgt in onder meer het werken met gebiedsplannen. Kortom, een niet-alledaagse gemeente waar altijd wat te beleven is. Ook intern is er volop beweging: we zijn bezig met een breed gedragen organisatievernieuwing die veel energie losmaakt. Het klassieke organogram is losgelaten voor een structuur van drie domeinen. Dat levert minder hiërarchie, meer eigen verantwoordelijkheid en flexibeler samenwerken op. We streven een cultuur na waarin vertrouwen, bevlogenheid, experimenteren en samenwerken kernwaarden zijn. Dit doen we onder de vlag van “Van goed naar beter”.

Informatiemanagement wordt steeds belangrijker binnen de maatschappij, dus ook binnen de gemeente. Het team Informatiemanagement en Facilitair zorgt voor een goede inrichting en werking van de organisatiebrede informatiehuishouding en (facilitaire) ondersteuning. Om in de pas te blijven met de veranderende maatschappij, digitalisering en de steeds strengere privacy-eisen. Maar ook om onze collega’s goed te ondersteunen en de dienstverlening te verbeteren.

Binnen het team Informatiemanagement en Facilitair is een vacature ontstaan voor de functie van

Chief Information Security Officer
36 uur per week

Vacaturenummer 18.27

Functie omschrijving
Wat worden je belangrijkste taken?
Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van informatiebeveiliging. Op basis van de Baseline Informatiebeveiliging Gemeente (BIG) die is uitgewerkt in het gemeentelijke informatiebeveiligingsbeleid stel je een plan met maatregelen op, en zorgt voor de implementatie ervan. Je controleert of de werkwijze in de praktijk aansluit bij de gemaakte afspraken, en legt hierover verantwoording af. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van het ENSIA-proces, maar ook bij beveiligingsincidenten of datalekken. Je zorgt er voor dat het beleid en de uitvoering rondom informatiebeveiliging bij de tijd blijft. Je ondersteunt de gemeentesecretaris, de domeinregisseurs en de leidinggevenden met kennis over informatieveiligheid, zodat zij hun verantwoordelijkheid voor de betrouwbaarheid van de informatievoorziening juist kunnen invullen. Je ziet toe op naleving van het informatiebeveiligingsbeleid en daaruit vloeiende maatregelen en neemt actie als dit niet loopt zoals het zou moeten.

Functie eisen

Wat vragen we van je?
We vragen een enthousiaste collega met WO of HBO+ werk- en denkniveau en voldoende organisatiesensitiviteit. Je zorgt door de manier waarop je je werk doet voor draagvlak en bewustzijn in de hele organisatie als het gaat om een veilige omgang met gegevens. Je maakt zowel tactische keuzes als praktische keuzes in de uitvoering en weet het vakgebied te verkopen. Je hebt een stevige achtergrond in Informatiemanagement en/of informatieveiligheid, die duidelijk blijkt uit je opleiding en ervaring.
Door je manier van werken geef je invulling aan de kernwaarden van de gemeente Moerdijk: vertrouwd, aansprekend, samenwerkend en betrokken. Ervaring in een soortgelijke rol is zeer gewenst, maar geen must.

Arbeidsvoorwaarden

Wat hebben we je te bieden?
Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4859,- bruto per maand (HR21 profiel Adviseur III , functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek. Indien je nog in een ontwikkelpad zit naar het gewenste functieniveau, dan wordt je geplaatst in aanloopschaal 10.

Contactinformatie

Wat moet je doen?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en spreekt de functie je aan? Reageer dan uiterlijk vóór 26 juni a.s. via het online sollicitatieformulier. Je dient er rekening mee te houden dat een assessment onderdeel kan zijn van het selectieproces.
Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern, regionaal en extern geworven. Uiteraard hebben eerst interne kandidaten en vervolgens kandidaten vanuit de aangesloten organisaties voorrang in de procedure.

Verder lezen bij de bron

IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Help! Een dataclassificatie, DPIA en een BIA?!
Vanuit de AVG en BIO zijn er diverse (verplichte) maatregelen waarmee je als gemeente in kaart brengt wat je relevante systemen zijn en/of data is en waar de risico’s liggen met betrekking tot het gebruik ervan, zoals een dataclassificatie, DPIA en BIA. Maar wat is de onderlinge samenhang en hoe kan je profijt hebben als je een van deze onderdelen al gedaan hebt?
Verantwoordelijkheden van de proceseigenaar binnen de BIO
Informatiebeveiliging is binnen de BIO een verantwoordelijkheid van de proceseigenaar. Maar waar ben je dan precies verantwoordelijk voor en wat houdt die verantwoordelijkheid in
De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.

Meer recente berichten

Privacylaksheid Big Tech is kans voor Europa
Verder lezen
GroenLinks kritisch op cameratoezicht parkeergarage Dronten
Verder lezen
Politie gebruikt niet goedgekeurde commerciele hacksoftware
Verder lezen
IT professionals voorstander van verplichte basisbeveiliging
Verder lezen
Privacyfunctionarissen pessimistischer over gedragsverandering
Verder lezen
Hoogleraar: Herbezinning openbare registers noodzakelijk
Verder lezen
Verhaal achter cyberaanval op Hoppenbrouwers Techniek te lezen in boek Hack
Verder lezen
Nationale cybersecurity organisaties gaan krachten bundelen
Verder lezen
Privacy activist noyb maakt jacht op websites met illegale cookie banners
Verder lezen
Protesterende Google werknemer Ariel Koren: Ik kon niet blijven zwijgen
Verder lezen