Overzichten Auditors

NOREA krijgt vaker de vraag of men een overzicht heeft van auditors om specifieke opdrachten uit te kunnen voeren, bijvoorbeeld specifiek het uitvoeren van een ENSIA-audit. RE”s kunnen zich kenbaar maken om op een lijst met professionals te komen die specifieke opdrachten uit kunnen voeren. NOREA heeft deze lijst nu gepubliceerd.

Wellicht ten overvloede wordt benadrukt dat de RE’s geacht worden de grenzen van hun deskundigheid in acht te nemen en dat aan de uitvoering van deze assurance-opdrachten of adviesopdrachten eisen worden gesteld op grond van de reglementen voor kwaliteitsbeheersing en -onderzoek. Met de aanmelding voor publicatie op deze lijst stemmen de auditors tevens in met de vermelding van hun persoons- en contactgegevens op de bedoelde overzichten. In dat verband is het ook van belang om uw gegevens in de ledenadminstratie via MijnNOREA.nl actueel te houden. Aanmelding kan hiervoor kan via norea@norea.nl onder vermelding van naam, organisatie- email en telefoonnummer en vermelding van de specifieke auditopdracht(en), waarvoor u over de vereiste deskundigheid beschikt.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

Ook in cyberspace biedt Oekraine taaie weerstand
Verder lezen
Veilig en anoniem communiceren op het dark web
Verder lezen
Een veilige en transparante Europese markt: Digital Services Act
Verder lezen
Security experts over nieuwe security richtlijn NIS 2
Verder lezen
Cyberbeveiliging: Parlement neemt nieuwe wet aan om veerkracht EU te versterken
Verder lezen
Raad van State uit kritiek op wet voor delen data door overheid
Verder lezen
Impactstudie CSIRT s in het kader van de herziening van de NIB richtlijn
Verder lezen
NCSC: meer onderzoek naar impact van encryptie
Verder lezen
Privacytoets vergeten: onderzoek naar verkeersstromen in Enschede ligt stil
Verder lezen
PEGA commissie wil Europese regels voor inzet spyware
Verder lezen