Openbare Europese Aanbesteding GGI-Veilig

De VNG heeft vanuit gemeenten opdracht gekregen tot het realiseren van de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur (GGI). Meer informatie over deze aanbesteding is nu te vinden via o.a. Tenderned.

GGI-Veilig heeft tot doel met o.a. de verwerving van een collectieve voorziening voor de operationele informatiebeveiliging de Deelnemers op een ontzorgende manier te ondersteunen bij het vergroten van de digitale weerbaarheid. Het te verwerven GGI-Veilig producten en diensten portfolio omvat de volgende drie percelen:

• perceel 1: product/dienstgroep SIEM/SOC services, inclusief security services voor de centrale SIEM/SOC voorziening om de gemeenschappelijk SIEM/SOC dienstverlening vanuit een veilige, gecontroleerde omgeving te kunnen bieden;

• perceel 2: product/dienstgroep aanvullende security services;

• perceel 3: dienstgroep expertise services.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe krijg je informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Hoe voer je een DPIA uit?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Klaar voor actie: De rol van workshops in het voorbereiden van calamiteitenteams
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Toezichthouders van SDT breiden samenwerking in digitaal toezicht uit
Verder lezen
Checklist voor IT contracten onder DORA
Verder lezen
Recordaantal deelnemers bij SURF cybercrisisoefening, ook uit de zorg
Verder lezen
Privegegevens van inwoners Stadskanaal op straat: Daar gaat je privacy
Verder lezen
Spyware als macht
Verder lezen
Kleine ondernemer eveneens interessant voor hacker
Verder lezen
Pentesting uitvoeren: waarom het belangrijk is
Verder lezen
Drone gaat controleren of Deventenaar zich wel aan de regels houdt
Verder lezen
Passend beveiligen, hoe doe je dat?
Verder lezen
QR codes steeds vaker gebruikt voor phishing
Verder lezen