Als burger krijg je steeds meer te maken met je digitale identiteit, veel zaken gebeuren namelijk online en vaak ben je genoodzaakt je gegevens achter te laten. Hoe moet de omgaan omgaan met de digitale identeit? Via dit artikel krijg je meer zicht in de wereld van de digitale identiteit.
Inzicht #1:
Digitale identiteitOp zoek naar instrumenten die onze digitale identiteit kunnen beschermenHet maatschappelijk leven speelt zich in toenemende mate digitaal af: inwoners communiceren via sociale media, bankieren en kopen goederen online en doen online bijvoorbeeld hun belastingaangifte. In al deze gevallen zijn ze genoodzaakt om hun gegevens achter te laten, met als gevolg dat ze meerdere digitale identiteiten hebben. Dat brengt niet alleen het risico met zich mee op schending van hun privacy, maar werkt ook identiteitsfraude in de hand en remt innovatie af. Hoe moet de overheid daarmee omgaan en zijn er alternatieven?
Vanuit IB&P houden we je graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. We plaatsen iedere werkdag gemiddeld twee nieuwsberichten en bundelen deze elke week in een mooi overzicht.
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.