Odyssey Hackathon

Van 11 tot en met 15 april vindt ’s werelds grootste Blockchain & AI Hackathon ”Odyssey” plaats in de Suikerfabriek in Groningen. Tijdens de hackathon wordt samengewerkt om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is strategisch partner van dit evenement en is challenge-holder van twee challenges.

Challenges van BZK

BZK werkt als partner mee aan verschillende challenges waaronder ‘Next generation Digital Identity‘ en ‘Privacy Breach Detector‘.

Voorbereidende evenementen

In de aanloop naar de Hackathon zijn er verschillende voorbereidende evenementen ‘DeepDives’ waar deelnemers onder andere meer te weten komen over de verschillende challenges.

  • 4 februari: Tech DeepDive:  de technische aspecten van blockchain worden nader toegelicht. Locatie: Jheronimus Academy of Data Science, ‘s Hertogenbosch.
  • 8 februari: Track DeepDive: tijdens deze middag staan de BZK-challengens centraal. Locatie: Auditorium ministerie BZK, Den Haag.
  • 8 maart: Ethical DeepDive: de ethische kanten van de snel veranderende technologische ontwikkelingen worden toegelicht. Locatie: Eerste Kamer der Staten Generaal, Den Haag.
Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.
Implementatie van BCM – voorkomen is beter dan genezen
Om te voorkomen dat je kritische bedrijfsprocessen stilvallen, is het slim om potentiële bedreigingen vroegtijdig in kaart te brengen en een inschatting te maken van het effect van elke bedreiging op deze kritische processen. Dit proces noemen we ook wel Bedrijfs Continuïteits Management (BCM) of Bedrijfscontinuïteit. Maar hoe ga je hier mee aan de slag?

Meer recente berichten

NSO Group: Ten minste vijf Europese landen gebruiken Pegasus
Verder lezen
Microsoft stopt met gezichtsherkenningsanalyse wegens privacyzorgen
Verder lezen
CISO Rijk Aart Jochem: Sturen op informatiebeveiliging
Verder lezen
NCSC geeft tips over response bij ransomware aanval
Verder lezen
Twee derde Nederlanders vreest inperking privacy met invoering EU wallet
Verder lezen
Noordenvelders geven meer prioriteit aan privacy
Verder lezen
Gemeenten: groot verschil tussen fysieke en digitale veiligheid
Verder lezen
Zo bereid je je voor op Russische cyberaanval
Verder lezen
Privacy gebruikers van sommige zelfhulpapps onder de maat
Verder lezen
Ambitieus plan voor Europees patientendossier
Verder lezen