Skip to main content

Odyssey Hackathon

Van 11 tot en met 15 april vindt ’s werelds grootste Blockchain & AI Hackathon ”Odyssey” plaats in de Suikerfabriek in Groningen. Tijdens de hackathon wordt samengewerkt om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is strategisch partner van dit evenement en is challenge-holder van twee challenges.

Challenges van BZK

BZK werkt als partner mee aan verschillende challenges waaronder ‘Next generation Digital Identity‘ en ‘Privacy Breach Detector‘.

Voorbereidende evenementen

In de aanloop naar de Hackathon zijn er verschillende voorbereidende evenementen ‘DeepDives’ waar deelnemers onder andere meer te weten komen over de verschillende challenges.

  • 4 februari: Tech DeepDive:  de technische aspecten van blockchain worden nader toegelicht. Locatie: Jheronimus Academy of Data Science, ‘s Hertogenbosch.
  • 8 februari: Track DeepDive: tijdens deze middag staan de BZK-challengens centraal. Locatie: Auditorium ministerie BZK, Den Haag.
  • 8 maart: Ethical DeepDive: de ethische kanten van de snel veranderende technologische ontwikkelingen worden toegelicht. Locatie: Eerste Kamer der Staten Generaal, Den Haag.
Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Samenhang Europese digitale wetgeving: voorbereiding voor gemeenten
Tussen nu en 2026 krijg je als gemeente te maken met maar liefst 13 nieuwe wetten die de digitale toekomst van Europa vormgeven. Deze nieuwe digitale wetten hebben veel invloed op wat gemeenten doen. Om deze gevolgen beter te begrijpen, heeft de VNG een impactanalyse uitgevoerd.
Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.

Meer recente berichten

Niemand wil een abonnement op Facebook of Instagram
Verder lezen
Schendingen van informatiebeveiliging door personeel richten evenveel schade aan als hacken, blijkt uit onderzoek van Kaspersky
Verder lezen
IBD publiceert aanpak cyberteam
Verder lezen
Overheid poogt data impasse te doorbreken
Verder lezen
Ministerie moet fraudesleepnetten in arme wijken definitief stoppen
Verder lezen
CIO beraad Rijk krijgt meerdere onderraden
Verder lezen
NIS2: tijdig voorbereid op Europese wettelijke cybersecurity regels
Verder lezen
Enschede probeert opnieuw onder boete van 6 ton voor privacy schending uit te komen
Verder lezen
Minister: bestuurder moet altijd toestemming geven voor delen voertuigdata
Verder lezen
Rekenkamercommissie komt met rapport informatieveiligheid
Verder lezen