Privacy Protocol bij afvalinzameling

Heeft jouw gemeente een Privacy Protocol voor de verwerking van persoonsgegevens bij afvalinzameling? De gemeente Eemnes heeft een dergelijk beleid opgesteld welke je kunt raadplegen ter inspiratie.

Artikel 1 Begripsbepalingen

In dit protocol wordt verstaan onder:

AP: de Autoriteit Persoonsgegevens, ook College Bescherming persoonsgegevens genoemd, de toezichthoudende autoriteit voor de naleving van de geldende privacywetgeving;

AVG:de Algemene Verordening Gegevensverwerking, voluit: Verordening (EU) 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van Persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG;

Betrokkene: degene op wie een Persoonsgegeven betrekking heeft, in het geval van

afvalinzameling voor een gemeente een inwoner van die gemeente;

Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

persoon;

Verwerker: degene die ten behoeve van de Verantwoordelijke Persoonsgegevens verwerkt, zonder aan zijn rechtstreeks gezag te zijn onderworpen, zoals het publiek afvalbedrijf als het gaat om de inzameling van afval voor gemeenten;

Verwerking: elke handeling of elk geheel van handelingen met betrekking tot Persoonsgegevens, waaronder in ieder geval het verzamelen, vastleggen,

ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken,

verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of enige andere vorm

van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen,

alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van gegevens;

Verwerkings-

verantwoordelijke:de natuurlijke persoon, rechtspersoon of ieder ander die of het bestuursorgaandat, alleen of tezamen met anderen, het doel van en de middelen voor deverwerking van Persoonsgegevens vaststelt.

Artikel 2 Reikwijdte en Verwerkingsverantwoordelijke

2.1 Dit protocol is uitsluitend van toepassing op de Verwerking van Persoonsgegevens in het kader van de afvalinzameling. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes is in het kader van de verwerkingen die vallen onder dit protocol de verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de AVG en verantwoordelijk voor de nakoming van de AVG. De verwerkingsverantwoordelijke wordt in dit reglement aangeduid met “het college”.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Onduidelijkheid over Google Analytics duurt voort: Complexe zaak
Verder lezen
Cisco legt pijnlijk probleem bloot door lekken in oudere routers te negeren
Verder lezen
Wat betekent NIS2 voor Nederlandse organisaties?
Verder lezen
Ministers van Financien EU: Digitale Euro moet privacy beschermen
Verder lezen
EC komt deze zomer met wetsvoorstel digitale euro
Verder lezen
Politiek wil mkb keurmerk voor cyber security leveranciers
Verder lezen
Kritiek op niet naleven securityregels overheidswebsites: geen rocketscience
Verder lezen
AP wordt landelijk coordinator algoritmetoezicht
Verder lezen
Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen