Beslisboom Documentformats

Het Forum Standaardisatie zet zich in om o.a. vragen te beantwoorden met betrekking tot formats van documenten. Het Forum werkt nu aan een beslisboom om organisaties te helpen kiezen voor het beste documentformat. Je feedback wordt gevraagd om de beslisboom te verbeteren!

Regelmatig krijgen we bij het Forum Standaardisatie vragen van overheidsorganisaties als: “In welk document format moeten wij  publiceren om aan alle wetten en regels te voldoen?” of “Welk PDF format  is voor onze toepassing het beste als het toegankelijk en ook te archiveren moet zijn?“. Op de pas-toe-of-leg-uit lijst van het Forum Standaardisatie staan verschillende documentstandaarden, waaronder drie PDF standaarden: PDF/A-1, PDF/A-2 en PDF 1.7. Dat maakt de keuze er niet makkelijker op.Experts hebben ons geadviseerd om een beslisboom te publiceren die helpt met het kiezen van het beste documentformat. Het idee is om deze onder andere op te nemen op de pas-toe-of-leg-uit lijst van het Forum Standaardisatie. Wil je meedenken? Geef dan je suggesties en feedback op de concept beslisboom!


Verder lezen bij de bron

IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Tips voor het beveiligen van Office 365
Eind april actualiseerde het Amerikaans ‘Cybersecurity & Infrastructure Security Agency’ (CISA) haar beveiligingsadvies voor Microsoft Office 365. Dat is relevante informatie omdat veel gemeenten momenteel, al dan niet versneld n.a.v. de noodzaak tot thuiswerken, bezig zijn met het uitrollen van Office 365. Daarom vandaag een blog waarin ik de belangrijkste beveiligingsinstellingen voor Office 365 bespreek.
Hoe bescherm ik mij als gemeente tegen ransomware-aanvallen?
Het kan gebeuren dat je als gemeente urenlang (of in het ergste geval dagen) niet kunt werken vanwege ransomware. In deze blog geef ik tips voor preventieve maatregelen die je kan treffen om besmetting te voorkomen. Toch getroffen? Dan vind je hier ook een handig stappenplan om de schade zoveel mogelijk te beperken.
Agenda Digitale Veiligheid 2020-2024: oude wijn in nieuwe zakken?
In februari publiceerde de VNG de Agenda Digitale Veiligheid 2020-2024 voor een veilige (digitale) gemeente. Biedt deze nieuwe agenda daadwerkelijk een nieuw handelingsperspectief? Of is het oude wijn in nieuwe zakken…

Meer recente berichten

Gezichtsherkenning??
Verder lezen
Half jaar na Citrix-crisis zijn 25 Nederlandse organisaties gehackt. En ze weten zelf van niets
Verder lezen
Podcast #9 UPP: Uitwisseling persoonsgegevens en privacy
Verder lezen
Onderzoeksrapport juridische aspecten van algoritmen die besluiten nemen
Verder lezen
Aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet
Verder lezen
Melden loont!
Verder lezen
Jaarverslag AP 2019: meer focus op handhaving
Verder lezen
CIP Cast – Privacy webinar: AVG in tijden van corona
Verder lezen
Gemeenten bieden onveilige gast-wifi
Verder lezen
Webinars Wachtwoordkluizen
Verder lezen