Skip to main content

Conferentie ‘Tijd voor digitale veiligheid’

Op 9 en 10 mei organiseert het Cyber Science Center een congres over digitale veiligheid in een veranderende wereld. Je kunt diverse presentaties bijwonen van o.a. de Programmadirecteur Digitalisering van de Politie.

De onderzoeksgroep Cybersafety van NHL Stenden Hogeschool en de Politieacademie bestaat 10 jaaren dat willen we samen met u vieren. Op 9 en 10 mei 2019 organiseren we daarom een congres over digitale veiligheid in een veranderende wereld.

Wervende sprekers van de politie en het Openbaar Ministerie, het bedrijfsleven en de wetenschap blikken terug op wat we de afgelopen jaren hebben geleerd over online dader- en slachtofferschap, online rellen en de meer serieuze online dreigingen. Maar we kijken vooral vooruit op basis van praktijkgericht onderzoek en ervaringen uit de praktijk. Want er is nog veel terrein te winnen. Hoe kunnen overheden, bedrijven en burgers zich verder mobiliseren tegen cybercrime? Wat is nodig om ons digitaal weerbaarder te maken en wie is waarvoor verantwoordelijk? Beide dagen kijken we samen naar antwoorden en oplossingen.

Burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone opent het congres op 9 mei. Daarna gaat keynote speaker Thijs Homan, Hoogleraar Implementation and Change Management op de Open Universiteit Nederland, in op digitalisering en de noodzaak tot organisatieverandering. Dagvoorzitter op 9 mei is Theo van der Plas, Programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime van de Politie. +

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Belang van data ethiek en privacy in de digitale wereld
Verder lezen
Governance artikel in wetsvoorstel NIS2 geeft bestuurder te veel ruimte
Verder lezen
Cybersecurity vaak te laat in beeld: tips voor een fundamentele aanpak
Verder lezen
Britse toezichthouder roept publiek op om privacybeleid apps te lezen
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen