Skip to main content

Webinar Privacy met Aleid Wolfsen

Op 7 mei vindt er van 15:30u tot 16:30u een webinar plaats waarin Aleid Wolfsen toelicht wat we leren van de AVG, wat de misverstanden zijn en wat de uitgangspunten zijn. Je kunt je nog aanmelden.

Aanmelden voor de webinar

Meld je aan, ook als het op dat moment niet uitkomt, want je kunt de webinar op een later moment terugkijken. Je krijgt een seintje vlak voordat de webinar begint. Maar ook op het moment dat je hem kan terugkijken. LET OP: meld je aan met het e-mail adres van je werk.

Waarom een webinar over privacy?

Uit onderzoek dat de Autoriteit Persoonsgegevens liet doen, bleek dat 94% van de mensen zich zorgen maakt over de bescherming van hun persoonsgegevens. Vooral over misbruik van hun identiteitsbewijs, het volgen van hun online zoekgedrag en wifitracking. Bij uitstek situaties waarin mensen de grip op hun persoonsgegevens kwijt zijn. De AVG die sinds 25 mei 2018 geldt kwam dan ook geen dag te laat. De AVG zorgt voor meer grip: voor de mensen van wie gegevens worden verwerkt, maar óók voor de organisaties die hun persoonsgegevens verwerken en voor de privacytoezichthouder.

Bekijk ook de webinars met Jim Stolze, Geert Wind en Perry van der Weyden.

Gratis cursus over privacy

Wist je dat de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) een gratis cursus geeft over privacy? Je leert wat de AVG is. Welke impact heeft die op je werk? Wanneer werk je volgens de regels? Lees meer over deze cursus. Stuur een e-mail naar radio@rijksoverheid.nl om je in te schrijven. Vermeld dan je naam, telefoonnummer en datum van de cursus. Meld je aan voor één van de volgende data: 21 mei, 18 juni of 24 september.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.
BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Gedragsverandering cybersecurity via inzicht in motivaties en barrieres van ondernemers
Verder lezen
Printfout in 250 brieven van gemeente Alphen aan den Rijn veroorzaakt datalek persoonsgegevens
Verder lezen
Bedreigde advocaten mogen persoonsgegevens afschermen in Kadaster
Verder lezen
EU enquete: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven
Verder lezen
MKB verdeeld over voordelen van Europese cybersecuritywetgeving
Verder lezen
Nieuwe regels voor kredietregistratie schieten tekort
Verder lezen
Antwoord op prangende juridische vragen over gezichtsherkenning
Verder lezen
Ruim miljoen euro om scholen beter te beschermen tegen cyberaanvallen
Verder lezen
Nederland onderkent urgentie NIS2 onvoldoende
Verder lezen
Datalek persoonsgegevens via portal van Drents waterschap
Verder lezen