Webinar Privacy met Aleid Wolfsen

Op 7 mei vindt er van 15:30u tot 16:30u een webinar plaats waarin Aleid Wolfsen toelicht wat we leren van de AVG, wat de misverstanden zijn en wat de uitgangspunten zijn. Je kunt je nog aanmelden.

Aanmelden voor de webinar

Meld je aan, ook als het op dat moment niet uitkomt, want je kunt de webinar op een later moment terugkijken. Je krijgt een seintje vlak voordat de webinar begint. Maar ook op het moment dat je hem kan terugkijken. LET OP: meld je aan met het e-mail adres van je werk.

Waarom een webinar over privacy?

Uit onderzoek dat de Autoriteit Persoonsgegevens liet doen, bleek dat 94% van de mensen zich zorgen maakt over de bescherming van hun persoonsgegevens. Vooral over misbruik van hun identiteitsbewijs, het volgen van hun online zoekgedrag en wifitracking. Bij uitstek situaties waarin mensen de grip op hun persoonsgegevens kwijt zijn. De AVG die sinds 25 mei 2018 geldt kwam dan ook geen dag te laat. De AVG zorgt voor meer grip: voor de mensen van wie gegevens worden verwerkt, maar óók voor de organisaties die hun persoonsgegevens verwerken en voor de privacytoezichthouder.

Bekijk ook de webinars met Jim Stolze, Geert Wind en Perry van der Weyden.

Gratis cursus over privacy

Wist je dat de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) een gratis cursus geeft over privacy? Je leert wat de AVG is. Welke impact heeft die op je werk? Wanneer werk je volgens de regels? Lees meer over deze cursus. Stuur een e-mail naar radio@rijksoverheid.nl om je in te schrijven. Vermeld dan je naam, telefoonnummer en datum van de cursus. Meld je aan voor één van de volgende data: 21 mei, 18 juni of 24 september.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen
1 op de 3 mkb bedrijven onbekend met privacyregels
Verder lezen