Uitgave Donald Duck min. van BZK

Het ministerie van BZK heeft de speciale uitgave van Donald Duck die is ontwikkeld ook digitaal leesbaar gemaakt. O.a. scholen hebben de Donald Ducks ontvangen. De editie gaat over de digitale wereld zoals AI, data en robots.

Bijbehorend lespakket

Bij deze Donald Duck hoort een lespakket voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs, ontwikkeld in samenwerking met EDG Media. Met de Duck en het lespakket wil het ministerie bijdragen aan het zelfbewust omgaan met technologische ontwikkeling. Je grondrechten en belangrijke waarden – denk aan persoonlijke autonomie, menselijke waardigheid en privacy – zijn daarvoor belangrijke uitgangspunten. Zodat iedereen de vruchten van alle nieuwe ontwikkeling kan plukken, maar zich ook bewust is van de risico’s. Leerkrachten van de groepen 6, 7 en 8 kunnen het lespakket nog bestellen via PrimaOnderwijs. Wees er snel bij, want op = op.

Met kinderen in gesprek gaan

Staatssecretaris Raymond Knops (BZK) vertelt in een interview aan onderwijsvakblad PrimaOnderwijs dat hij het ontzettend belangrijk vindt dat iedereen zich bewust is van zijn of haar voetsporen in de digitale wereld. “De technologie is er en die biedt ongekende mogelijkheden. Maar door de gigantische snelheid waarmee technologische innovaties plaatsvinden, is het goed om met elkaar in gesprek te gaan over wat er kan en wat er mág. En dan vooral wat mensen zelf vinden wat er mag, want dat is voor iedereen verschillend. De generatie die nu op de basisschool zit, heeft van de wieg tot het graf te maken met technologie. Om met leerlingen het gesprek aan te gaan, hebben we gekozen voor een vorm die bij hen past. En wie beter dan Donald Duck en zijn neefjes kunnen aan de hand van zijn avonturen de kinderen meenemen in de anders zo complexe wereld van data, privacy, wetten en regels.” Lees het interview met de staatssecretaris. De staatssecretaris verzorgde zelf als gastdocent de eerste les.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe krijg je informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Hoe voer je een DPIA uit?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Klaar voor actie: De rol van workshops in het voorbereiden van calamiteitenteams
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Toezichthouders van SDT breiden samenwerking in digitaal toezicht uit
Verder lezen
Checklist voor IT contracten onder DORA
Verder lezen
Recordaantal deelnemers bij SURF cybercrisisoefening, ook uit de zorg
Verder lezen
Privegegevens van inwoners Stadskanaal op straat: Daar gaat je privacy
Verder lezen
Spyware als macht
Verder lezen
Kleine ondernemer eveneens interessant voor hacker
Verder lezen
Pentesting uitvoeren: waarom het belangrijk is
Verder lezen
Drone gaat controleren of Deventenaar zich wel aan de regels houdt
Verder lezen
Passend beveiligen, hoe doe je dat?
Verder lezen
QR codes steeds vaker gebruikt voor phishing
Verder lezen