CCV-congres: Cyberweerbaarheid

Cybercrime is een hot topic en gemeenten proberen zich te wapenen tegen deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit. Op het CCV-congres stond cyberweerbaarheid van gemeenten in de schijnwerpers.

De aanpak van cybercrime is een hot topic. Logisch dus dat gemeenten druk doende zijn zich te wapenen tegen deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit. “We hebben met z’n allen heel veel kennis en kunde in huis, maar hebben de waarheid nog niet in pacht”, zei Jacotien Visser, adviseur veiligheid bij de gemeente Utrecht, tijdens de workshop ‘De cyberweerbaarheid van gemeenten’ op het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Gemeenten willen van elkaar leren hoe zij bepaalde problematiek rond cyberveiligheid kunnen aanpakken. Het concreet invullen van projecten is voor veel gemeenten nog best ingewikkeld. Maar er wordt in steeds meer plaatsen geëxperimenteerd met de aanpak van dit relatief nieuwe fenomeen. 

Netwerk van gemeenten

“Cyberweerbaarheid is pionieren. Daarom is het zo belangrijk om ervaringen samen te brengen en informatie te delen”, zei CCV-adviseur Axel Weggelaar. Het CCV helpt daarbij, onder meer via het netwerk Connected Cyber Cities (CCC), dat projecten op het gebied van gemeentelijk (veiligheids)beleid verbindt.

Verder lezen bij de bron
Rotterdam stopt met omstreden systeem voor opsporen fraude
Wat is een algoritme?

Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap