Skip to main content

Social Media risico’s

De OUCH! nieuwsbrief gaat dit keer over de risico’s van het gebruik van social media. Je geeft immers (vaak onbedoeld) veel informatie over jezelf vrij. Iets om over na te denken en verder over te lezen. Dit artikel is in het Engels.

Overview

Many of us have received phishing email, either at work or home. These emails look legitimate, such as from your bank, your boss, or your favorite online store, but are really an attack, attempting to pressure or trick you into taking an action you should not take, such as opening an infected email attachment, sharing your password, or transferring money. The challenge is, the more savvy we become at spotting and stopping these email attacks, the more cyber criminals try other ways of contacting and scamming us.

Attempts to scam or fool you can happen over almost any form of communication you use—from Skype, WhatsApp, and Slack to Twitter, Facebook, Snapchat, Instagram, and even gaming apps. Communication over these platforms or channels can feel more informal or trustworthy, which is precisely why attackers are using them to fool others. In addition, with today’s technologies, it has become much easier for any attacker anywhere in the world to pretend to be anything or anyone they want. It is important to remember that any communications that come your way might not be what they seem and that people are not always who they appear to be.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.

Meer recente berichten

Software engineer krijgt taakstraf voor hack Mysteryland
Verder lezen
Nieuwe it wetgeving staat centraal op Cybersec Europe
Verder lezen
CompTIA meet verandering in cybersecurity aanpak in de Benelux
Verder lezen
150 duizend cv s op straat bij datalek UWV
Verder lezen
QR code op ID kaart of rijbewijs scannen, mag een pakketpunt dat wel doen?
Verder lezen
NSA slaat alarm over risico s van AI voor cybersecurity
Verder lezen
Het gebruik van AI als hacktool is overhyped
Verder lezen
Implementatie CER richtlijn: wat betekent dit voor de zorg?
Verder lezen
Journalisten PowNed dragen voortaan bodycam als wapen tegen agressie
Verder lezen
Personeel vormt grootste obstakel Nederlandse bedrijven NIS2 implementatie
Verder lezen