Social Media risico’s

De OUCH! nieuwsbrief gaat dit keer over de risico’s van het gebruik van social media. Je geeft immers (vaak onbedoeld) veel informatie over jezelf vrij. Iets om over na te denken en verder over te lezen. Dit artikel is in het Engels.

Overview

Many of us have received phishing email, either at work or home. These emails look legitimate, such as from your bank, your boss, or your favorite online store, but are really an attack, attempting to pressure or trick you into taking an action you should not take, such as opening an infected email attachment, sharing your password, or transferring money. The challenge is, the more savvy we become at spotting and stopping these email attacks, the more cyber criminals try other ways of contacting and scamming us.

Attempts to scam or fool you can happen over almost any form of communication you use—from Skype, WhatsApp, and Slack to Twitter, Facebook, Snapchat, Instagram, and even gaming apps. Communication over these platforms or channels can feel more informal or trustworthy, which is precisely why attackers are using them to fool others. In addition, with today’s technologies, it has become much easier for any attacker anywhere in the world to pretend to be anything or anyone they want. It is important to remember that any communications that come your way might not be what they seem and that people are not always who they appear to be.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Russische hackers vallen ziekenhuizen aan om steun aan Oekraine
Verder lezen
Dag van de Privacy: Mag iemand een foto van mij op social media plaatsen?
Verder lezen
Onduidelijkheid over Google Analytics duurt voort: Complexe zaak
Verder lezen
Cisco legt pijnlijk probleem bloot door lekken in oudere routers te negeren
Verder lezen
Wat betekent NIS2 voor Nederlandse organisaties?
Verder lezen
Ministers van Financien EU: Digitale Euro moet privacy beschermen
Verder lezen
EC komt deze zomer met wetsvoorstel digitale euro
Verder lezen
Politiek wil mkb keurmerk voor cyber security leveranciers
Verder lezen
Kritiek op niet naleven securityregels overheidswebsites: geen rocketscience
Verder lezen
AP wordt landelijk coordinator algoritmetoezicht
Verder lezen