Social Media risico’s

De OUCH! nieuwsbrief gaat dit keer over de risico’s van het gebruik van social media. Je geeft immers (vaak onbedoeld) veel informatie over jezelf vrij. Iets om over na te denken en verder over te lezen. Dit artikel is in het Engels.

Overview

Many of us have received phishing email, either at work or home. These emails look legitimate, such as from your bank, your boss, or your favorite online store, but are really an attack, attempting to pressure or trick you into taking an action you should not take, such as opening an infected email attachment, sharing your password, or transferring money. The challenge is, the more savvy we become at spotting and stopping these email attacks, the more cyber criminals try other ways of contacting and scamming us.

Attempts to scam or fool you can happen over almost any form of communication you use—from Skype, WhatsApp, and Slack to Twitter, Facebook, Snapchat, Instagram, and even gaming apps. Communication over these platforms or channels can feel more informal or trustworthy, which is precisely why attackers are using them to fool others. In addition, with today’s technologies, it has become much easier for any attacker anywhere in the world to pretend to be anything or anyone they want. It is important to remember that any communications that come your way might not be what they seem and that people are not always who they appear to be.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Help! Een dataclassificatie, DPIA en een BIA?!
Vanuit de AVG en BIO zijn er diverse (verplichte) maatregelen waarmee je als gemeente in kaart brengt wat je relevante systemen zijn en/of data is en waar de risico’s liggen met betrekking tot het gebruik ervan, zoals een dataclassificatie, DPIA en BIA. Maar wat is de onderlinge samenhang en hoe kan je profijt hebben als je een van deze onderdelen al gedaan hebt?
Verantwoordelijkheden van de proceseigenaar binnen de BIO
Informatiebeveiliging is binnen de BIO een verantwoordelijkheid van de proceseigenaar. Maar waar ben je dan precies verantwoordelijk voor en wat houdt die verantwoordelijkheid in
De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.

Meer recente berichten

Patiente krijgt 2000 euro omdat secretaresse ziekenhuis haar dossier bekeek
Verder lezen
De werking van de CLOUD Act bij dataopslag in Europa
Verder lezen
Begroting 23: Gegevensuitwisseling in de zorg speerpunt voor VWS
Verder lezen
Privacylaksheid Big Tech is kans voor Europa
Verder lezen
GroenLinks kritisch op cameratoezicht parkeergarage Dronten
Verder lezen
Politie gebruikt niet goedgekeurde commerciele hacksoftware
Verder lezen
IT professionals voorstander van verplichte basisbeveiliging
Verder lezen
Privacyfunctionarissen pessimistischer over gedragsverandering
Verder lezen
Hoogleraar: Herbezinning openbare registers noodzakelijk
Verder lezen
Verhaal achter cyberaanval op Hoppenbrouwers Techniek te lezen in boek Hack
Verder lezen