Skip to main content

2019 European Security Awareness Summit – Lessons Learned

Afgelopen november was de SANS European Security Awareness Summit. Een van de weinige evenementen gericht op de menselijke factor in cybersecurity. SANS director Lance Spitzner vertelt over de belangrijkste lessen die hij heeft geleerd en zijn favoriete sprekers van dit tweedaagse congres. (Engels)

We recently finished up the European Security Awareness Summit this 20/21 November in London, UK, one of the very few events dedicated to the human side of cybersecurity.  Over 100 security awareness, engagement and culture professionals came together to share lessons learned.    Not only did we have over 15 fantastic speakers but numerous networking and interactive events.  Cybersecurity is not only a technical challenge but a people challenge, as a result people are also part of the solution. You can find all the speaker slides and notes from the summit at the Security Awareness Summit Archives.  We also invite you to join us for the 2020 Security Awareness Summit 5/6 August in Austin, TX.  Here are some of my key takeaways and favorite talks from the two-day summit.

Chris Fleming – Marginal Gains:  This was one of my favorite talks as Chris shared stories of the British cycling team and Champion Hot Dog eaters to demonstrate the approach of marginal gains to achieve your long term goals.  Instead of looking for that single, silver bullet that will solve all your security engagement, behavior and culture challenges, look for numerous ways to make smaller improvements.  Similar to investing repeatedly over time, the long-term impact can be quite significant.  In many ways Chris’s talk reminded me of Thaler and Sunstein’s research in the book Nudge.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen
Rechtszaak: Stichting Data Bescherming Nederland beschuldigt Amazon van schending privacy rechten Nederlandse consumenten
Verder lezen
Principe akkoord over Europese variant DigiD
Verder lezen
Cyberaanval legt alarmeringssysteem voor ouderen en ernstig zieken plat
Verder lezen
Hackers komen niet meer langs de achterdeur, maar door je voordeur naar binnen
Verder lezen