Skip to main content

2019 European Security Awareness Summit – Lessons Learned

Afgelopen november was de SANS European Security Awareness Summit. Een van de weinige evenementen gericht op de menselijke factor in cybersecurity. SANS director Lance Spitzner vertelt over de belangrijkste lessen die hij heeft geleerd en zijn favoriete sprekers van dit tweedaagse congres. (Engels)

We recently finished up the European Security Awareness Summit this 20/21 November in London, UK, one of the very few events dedicated to the human side of cybersecurity.  Over 100 security awareness, engagement and culture professionals came together to share lessons learned.    Not only did we have over 15 fantastic speakers but numerous networking and interactive events.  Cybersecurity is not only a technical challenge but a people challenge, as a result people are also part of the solution. You can find all the speaker slides and notes from the summit at the Security Awareness Summit Archives.  We also invite you to join us for the 2020 Security Awareness Summit 5/6 August in Austin, TX.  Here are some of my key takeaways and favorite talks from the two-day summit.

Chris Fleming – Marginal Gains:  This was one of my favorite talks as Chris shared stories of the British cycling team and Champion Hot Dog eaters to demonstrate the approach of marginal gains to achieve your long term goals.  Instead of looking for that single, silver bullet that will solve all your security engagement, behavior and culture challenges, look for numerous ways to make smaller improvements.  Similar to investing repeatedly over time, the long-term impact can be quite significant.  In many ways Chris’s talk reminded me of Thaler and Sunstein’s research in the book Nudge.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.

Meer recente berichten

Microsoft maakt leidinggevenden verantwoordelijk voor cyberbeveiliging
Verder lezen
Gegevens klanten ABN AMRO mogelijk gelekt bij cyberaanval
Verder lezen
49 miljoen klanten getroffen door Dell hack
Verder lezen
Consultatie over cybersecuritywet NIS2 nu van start
Verder lezen
Veel Nederlandse bedrijven voldoen niet aan Europese vereisten voor cybersecurity
Verder lezen
OM: medewerker klantenservice, 21, gebruikte klantenbestand voor oplichting hoogbejaarden
Verder lezen
Software engineer krijgt taakstraf voor hack Mysteryland
Verder lezen
Nieuwe it wetgeving staat centraal op Cybersec Europe
Verder lezen
CompTIA meet verandering in cybersecurity aanpak in de Benelux
Verder lezen
150 duizend cv s op straat bij datalek UWV
Verder lezen