2019 European Security Awareness Summit – Lessons Learned

Afgelopen november was de SANS European Security Awareness Summit. Een van de weinige evenementen gericht op de menselijke factor in cybersecurity. SANS director Lance Spitzner vertelt over de belangrijkste lessen die hij heeft geleerd en zijn favoriete sprekers van dit tweedaagse congres. (Engels)

We recently finished up the European Security Awareness Summit this 20/21 November in London, UK, one of the very few events dedicated to the human side of cybersecurity.  Over 100 security awareness, engagement and culture professionals came together to share lessons learned.    Not only did we have over 15 fantastic speakers but numerous networking and interactive events.  Cybersecurity is not only a technical challenge but a people challenge, as a result people are also part of the solution. You can find all the speaker slides and notes from the summit at the Security Awareness Summit Archives.  We also invite you to join us for the 2020 Security Awareness Summit 5/6 August in Austin, TX.  Here are some of my key takeaways and favorite talks from the two-day summit.

Chris Fleming – Marginal Gains:  This was one of my favorite talks as Chris shared stories of the British cycling team and Champion Hot Dog eaters to demonstrate the approach of marginal gains to achieve your long term goals.  Instead of looking for that single, silver bullet that will solve all your security engagement, behavior and culture challenges, look for numerous ways to make smaller improvements.  Similar to investing repeatedly over time, the long-term impact can be quite significant.  In many ways Chris’s talk reminded me of Thaler and Sunstein’s research in the book Nudge.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Dag van de Privacy: Mag iemand een foto van mij op social media plaatsen?
Verder lezen
Onduidelijkheid over Google Analytics duurt voort: Complexe zaak
Verder lezen
Cisco legt pijnlijk probleem bloot door lekken in oudere routers te negeren
Verder lezen
Wat betekent NIS2 voor Nederlandse organisaties?
Verder lezen
Ministers van Financien EU: Digitale Euro moet privacy beschermen
Verder lezen
EC komt deze zomer met wetsvoorstel digitale euro
Verder lezen
Politiek wil mkb keurmerk voor cyber security leveranciers
Verder lezen
Kritiek op niet naleven securityregels overheidswebsites: geen rocketscience
Verder lezen
AP wordt landelijk coordinator algoritmetoezicht
Verder lezen
Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen