Factsheet en toolkit: veilige e-mail in het zorgdomein

In de dagelijkse praktijk loopt e-mail vaak over onbeveiligde verbindingen. Dat maakt gewone (onbeveiligde, niet versleutelde) e-mail per definitie geen goed medium voor uitwisseling van gevoelige (persoons)gegevens. Voor het gebruik van e-mail in het zorgdomein is de NTA 7516 norm ontwikkeld. Deze norm bevat eisen voor het uitwisseling van ad-hocberichten met persoonlijke gezondheidsinformatie. Deze norm is ook voor gemeenten van toepassing.

De norm is ook zeer relevant voor leveranciers die oplossingen bieden voor ‘ongestructureerde, asynchrone en ad-hoc uitwisseling van persoonlijke gezondheidsinformatie’, zoals e-mail, messenger- en chatfunctionaliteiten. NTA 7516 stelt concrete functionele voorwaarden, die door hun klanten als uitgangspunt worden genomen bij de aanschaf van dergelijke oplossingen.

Verder lezen bij de bron
Anouk Tijhuis

Recente berichten van Anouk Tijhuis (bekijk alles)

Gemeentelijk Gegevensmodel
D66 en CDA: stop op verdere gebruik van software voor gezichtsherkenning

Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap