Webinar: Pragmatische aanpak BIO

In het najaar van 2019 organiseerde de IBD verschillende regiobijeenkomsten in het land. Eén van de workshops die tijdens deze regiobijeenkomsten werd gegeven was de ‘BIO voor kleine gemeenten’. Hierin werd een praktische aanpak voor implementatie van de BIO gepresenteerd. Deze workshop wordt nu ook als webinar aangeboden, met de aangepaste titel “Pragmatische aanpak BIO”.

Deze aanpak is ook zeker toepasbaar in grote(re) gemeenten. Daarbij wordt ook de relatie gelegd met het risicoregister en de risicoacceptatieovereenkomst (RAO).

Het webinar is op donderdag 23 januari 2020 van 10:00 tot 11:00 uur en is bedoeld voor iedereen binnen de gemeente die te maken heeft met de BIO en informatiebeveiliging in het algemeen. Dit kan de CISO zijn, de ENSIA coördinator of misschien wel iemand anders binnen de gemeenteorganisatie.

U volgt het webinar online vanaf uw eigen werkplek. De getoonde presentatie wordt toegelicht door een inhoudelijk expert. Tijdens het webinar kunt u via de chatfunctie uw vragen stellen.

De implementatie van de BIO vraagt meer dan bij de BIG het geval was, om een risicogerichte benadering van informatiebeveiliging. Hierin speelt het vaststellen van het basisbeveiligingsniveau (BBN) van processen door het lijnmanagement een grote rol. Bij veel gemeenten vereist de implementatie van de BIO een pragmatische aanpak, die tijdens dit webinar wordt toegelicht. Maar ook bij grotere gemeenten kan deze aanpak helpen bij de implementatie van de BIO. Waar te beginnen? Hoe pak ik door? Wat te doen met BBN? En hoe kan ik met beperkte capaciteit toch maximaal inzetten op het verhogen van de digitale weerbaarheid van de gemeente?

Het webinar wordt gegeven door Ger Lütter en Kees Hintzbergen. Zij zullen u verder helpen met pragmatische tips om de BIO binnen de gemeente te implementeren.

De gebruikte software is van webinargeek.com. Dit werkt volledig in uw browser. U hoeft geen plugin te downloaden of app te installeren. Of uw browser en besturingssysteem geschikt zijn kunt u zien op: www.webinargeek.com/doc/systeemvereisten

U zult een ‘play-driehoekje’ in het beeld zien waarop u moet klikken. Dit omdat browsers tegenwoordig niet meer toestaan dat video’s automatisch starten.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen
1 op de 3 mkb bedrijven onbekend met privacyregels
Verder lezen
Politie Nederland deed mee met actie tegen botnet dat 700.000 pc s infecteerde
Verder lezen
Russische cybercrimebende Trickbot harder aangepakt door VS en VK
Verder lezen
Poging tot invoeren verplicht online ID sneuvelt bij Amerikaanse rechter
Verder lezen
Antwerpen worstelt met gevolgen hack
Verder lezen