Toolbox Ethisch Verantwoorde Innovatie

Om haar maatschappelijke taken beter te kunnen vervullen, zet de overheid steeds vaker innovatieve technologieën in. De inzet van deze nieuwe technologieën kan een grote invloed hebben op belangrijke publieke waarden, zoals privacy, rechtsgelijkheid en autonomie. Deze toolbox helpt overheidsorganisaties om op een ethisch verantwoorde manier te innoveren.

Technologieën zoals kunstmatige intelligentie, blockchain en sensoren kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan stevigere dijken, betere zorg of meer veiligheid op straat. Maar het experimenteren en innoveren met nieuwe technologieën kan ook leiden tot ethische dilemma’s.

Verder lezen bij de bron
Anouk Tijhuis

Recente berichten van Anouk Tijhuis (bekijk alles)

Cyberdiplomatie - Balans tussen vrijheid en veiligheid
Phishing

Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap