Cyberdiplomatie – Balans tussen vrijheid en veiligheid

Op donderdag 20 februari organiseert NL IGF het seminar ‘Cyberdiplomatie – Balans tussen vrijheid en veiligheid’. Dit is een vervolg op de sessie van het Jaarcongres ECP, waarbij er dieper wordt ingegaan op het onderwerp.

Momenteel ontstaat er een ‘wilde westen’ op het internet. We bereiken een kritiek punt in onze samenleving waarbij we steeds meer digitaal verbonden zijn, maar tegelijkertijd niet zijn opgewassen tegen de dreigingen die op ons afkomen. Cybercriminelen proberen kwetsbaarheden van digitale systemen uit te buiten en staten gebruiken cyberspace steeds vaker voor strategische doeleinden. De balans tussen controle en vrijheid is precair en met internationale afspraken (normen) de moeite om na te streven.

Verder lezen bij de bron
Anouk Tijhuis

Recente berichten van Anouk Tijhuis (bekijk alles)

Das Leben von Mir
Toolbox Ethisch Verantwoorde Innovatie

Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap