Wie worden de nieuwe ‘IT-toppers’ in de Tweede Kamer?

Bekende ‘techwaakhonden’ in de Tweede Kamer Kees Verhoeven, Jan Middendorp en Kathalijne Buitenweg stoppen ermee, maar wie komen er terug om IT-onderwerpen aan de kaak te stellen? AG Connect stelde 13 partijen met 1 of meer zetels de vraag wie zij op de lijst aanwijzen als IT-experts. Het antwoord was vaak teleurstellend.

De afgelopen jaren toonden bekende namen Chris van Dam (CDA), Kees Verhoeven (D66), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) en Jan Middendorp (VVD) veel inzet voor IT-gerelateerde onderwerpen in de Tweede Kamer. Samen adviseerden ze in de tijdelijke commissie Digitale toekomst bovendien om een vaste commissie aan te stellen, zodat kennis over digitalisering ook de komende jaren geborgd blijft.

Na het GGD-datalek laaide er landelijk discussie op met de vraag of Kamerleden ICT wel ‘sexy’ genoeg vinden. Oud-Kamerleden met IT-specialisme waaronder Astrid Oosenbrug (PvdA) en Arda Gerkens (SP) maakten eerder hun bezorgdheid hierover kenbaar. Ook Inge Bryan van securitybedrijf Fox-It ziet de politieke toekomst weinig rooskleurig tegemoet, omdat er geen IT-specialisten hoog op de lijsten staan. AG Connect nam daarop de proef op de som en legde de partijen de vraag voor wie zij op het oog hebben om IT-onderwerpen aan de kaak te stellen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Beleid voor informatiebeveiliging in bredere context
Een informatiebeveiligingsbeleid zou niet uit de lucht moeten komen vallen, maar een logisch gevolg van andere beleid en relevante, actuele ontwikkelingen. Juist die zetten we voor je op rij in deze blog. Handig, toch?
Digitale weerbaarheid verhogen – de basis op orde
De digitalisering gaat snel. Naast voordelen, brengt dit ook nieuwe kwetsbaarheden en dreigingen met zich mee. De BIO benoemd een aantal processen die je als randvoorwaardelijk zou kunnen bestempelen om je digitale weerbaarheid te verhogen. Welke basisprocessen dit zijn lees je in deze blog.
Wat kunnen we leren van gemeente Amersfoort?
Eind mei is het eindrapport van de Rekenkamer Amersfoort naar de bescherming van persoonsgegevens verschenen. Hoe beschermt de gemeente de gegevens van haar inwoners? Hoe doen derden dat? En wat kunnen andere gemeenten leren van Amersfoort?

Meer recente berichten

Misstanden rond biometrische massasurveillance
Verder lezen
Jeugdzorg Nederland krijgt 7 ton voor verbeteren informatiebeveiliging
Verder lezen
Cybersecurity moet meer gericht zijn op de mens
Verder lezen
Privacy bestaat niet meer, en dat lieten we zelf gebeuren
Verder lezen
AP legt UWV een boete van 450.000 euro op
Verder lezen
Speciale cyberunit bij Defensie, maar er mag niets in beeld
Verder lezen
Basismaatregelen cybersecurity zijn goede eerste stap
Verder lezen
Ziggo hoeft downloadergegevens niet af te staan aan Dutch FilmWorks
Verder lezen
Veel slimme technologie juridisch onbruikbaar
Verder lezen
Toezichthouders: Merendeel van vitale organisaties is zich bewust van belang cybersecurity
Verder lezen