Wie worden de nieuwe ‘IT-toppers’ in de Tweede Kamer?

Bekende ‘techwaakhonden’ in de Tweede Kamer Kees Verhoeven, Jan Middendorp en Kathalijne Buitenweg stoppen ermee, maar wie komen er terug om IT-onderwerpen aan de kaak te stellen? AG Connect stelde 13 partijen met 1 of meer zetels de vraag wie zij op de lijst aanwijzen als IT-experts. Het antwoord was vaak teleurstellend.

De afgelopen jaren toonden bekende namen Chris van Dam (CDA), Kees Verhoeven (D66), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) en Jan Middendorp (VVD) veel inzet voor IT-gerelateerde onderwerpen in de Tweede Kamer. Samen adviseerden ze in de tijdelijke commissie Digitale toekomst bovendien om een vaste commissie aan te stellen, zodat kennis over digitalisering ook de komende jaren geborgd blijft.

Na het GGD-datalek laaide er landelijk discussie op met de vraag of Kamerleden ICT wel ‘sexy’ genoeg vinden. Oud-Kamerleden met IT-specialisme waaronder Astrid Oosenbrug (PvdA) en Arda Gerkens (SP) maakten eerder hun bezorgdheid hierover kenbaar. Ook Inge Bryan van securitybedrijf Fox-It ziet de politieke toekomst weinig rooskleurig tegemoet, omdat er geen IT-specialisten hoog op de lijsten staan. AG Connect nam daarop de proef op de som en legde de partijen de vraag voor wie zij op het oog hebben om IT-onderwerpen aan de kaak te stellen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Ont-Googlen en terughoudendheid met de cloud
Welke keuzes maak je zelf als het gaat om producten en diensten van de tech-giganten? In hoeverre weeg jij zelf informatiebeveiliging en privacy mee? Vandaag een blog met de persoonlijke reis van Renco.
Grip op informatie
Onlangs publiceerde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) het magazine ‘Grip op informatie’, waarin acht gemeenten een boekje opendoen over hoe zij omgaan met informatie. In deze blog licht ik enkele kernpunten en conclusies uit op het gebied van informatiebeveiliging en privacy die in het magazine op dit vlak naar voren komen.
Wat zegt de GIBIT over informatiebeveiliging?
Om te zorgen dat een product of dienst aansluit bij de behoefte, wordt gemeenten aanbevolen om gebruik te maken van de Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT). Deze uniforme inkoopvoorwaarden helpen gemeenten bij het professionaliseren van de inkoop van ICT-diensten en –producten. Maar worden hiermee ook alle informatiebeveiligingsvraagstukken gedekt?

Meer recente berichten

Digitaal vertrouwen in bedrijven is fragiel bij Nederlandse consumenten
Verder lezen
Nieuwe mijlpaal waarborgen privacy bij gezichtsherkenning
Verder lezen
Onderzoeksrapport over nationale digitale autonomie
Verder lezen
Blockchain: is het cybersecurity-risico de beloning waard?
Verder lezen
Datalek: adresgegevens ambtenaren gedeeld met schoonmaakbedrijf
Verder lezen
Meer mogelijkheden om informatie te delen voor NCSC
Verder lezen
Documenten 25 kinderen openbaar door datalek in onderwijsplatform
Verder lezen
Handreiking gepubliceerd over vernietiging van digitale overheidsinformatie
Verder lezen
BIO en Thema-uitwerkingen Communicatievoorzieningen
Verder lezen
Gevoelige data veilig analyseren
Verder lezen