BIO SelfAssessment

BIO-SA is een krachtig doe-het-zelf instrument om te meten hoe volwassen de organisatie omgaat met informatiebeveiliging. Het is ook een stuurinstrument voor stapsgewijze planmatige verbetering en een krachtig middel voor het vergroten van bewustwording bij management en medewerkers. 

De BIO-SelfAssessment voor het stapsgewijs verbeteren van de IB-organisatie

De BIO-SelfAssessment (BIO-SA) is een krachtig instrument, gepresenteerd door het CIP, dat u helpt om in een stapsgewijze aanpak aan de BIO te voldoen, het helpt bij de groei van de informatieveiligheid in de organsiatie. Met de BIO-SA bepaalt u de volwassenheid van uw eigen organisatie bij de implementatie van de BIO. De volwassenheid is daarbij een maat voor de
beheersing en derhalve een belangrijk hulpmiddel bij het in control komen en het huis op orde krijgen en houden. Met het invullen van de BIO-SA krijgt u de stappen aangereikt die nodig zijn om te groeien naar een doel volwassenheidsniveau dat je zelf bepaald. Het zegt ook iets over de mate waarin je aan de BIO voldoet.

BIO-SelfAssessment voor een gezamenlijk bewustzijn

De BIO-SA kan worden ingezet als een doe-het-zelf instrument. Het geeft inzicht in waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Het is een instrument om gezamenlijk te komen tot een stapsgewijze planmatige verbetering. In combinatie met een workshop biedt het bovenal een
krachtig middel voor het nog verder vergroten van het bewustzijn bij management en medewerkers.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het NIST CyberSecurity Framework als kans?
Binnen informatiebeveiliging praten we vaak over normen, managementsystemen en frameworks. Zo heb je het NIST Cyber Security Framework, maar hoe verhoudt dat zich tot het ISMS en de BIO? Lees het in onze blog.
Waar gaat de Wet digitale overheid over?
Vorig jaar is het wetsvoorstel voor de Wet digitale overheid (Wdo) aangenomen door de Tweede Kamer. Maar waar gaat deze wet nu precies over? Wanneer gaat de wet (pas) van kracht en wat betekent dit voor jouw gemeentelijke organisatie?
Beleid voor informatiebeveiliging in bredere context
Een informatiebeveiligingsbeleid zou niet uit de lucht moeten komen vallen, maar een logisch gevolg van andere beleid en relevante, actuele ontwikkelingen. Juist die zetten we voor je op rij in deze blog. Handig, toch?

Meer recente berichten

Uitfasering uitgifte publiek vertrouwde webcertificaten PKIoverheid
Verder lezen
Ollongren: Gemeenten onvoldoende bewust van AVG
Verder lezen
Gepubliceerd: Werkdocument Audit Wet politiegegevens voor gemeenten
Verder lezen
Cyberaanvallen kunnen leiden tot een grote ramp
Verder lezen
Dit is wat er met je privégegevens kan gebeuren na een datalek
Verder lezen
Joost de Jong, wethouder Eindhoven: Security is kerntaak
Verder lezen
Investeer in cybersecurity, niet eenmalig maar blijvend
Verder lezen
Zorgverzekeraar CZ verandert werkwijze na onderzoek privacy-autoriteit
Verder lezen
Handreiking Wgs in samenwerking met de AP
Verder lezen
Audio blog: De succesfactoren voor een goede implementatie van informatiebeveiliging
Verder lezen