DTC wil Q3 2021 starten met informatiedienst

Staatssecretaris Keijzer heeft middels een kamerbrief de Tweede Kamer geïnformeerd over de verdere ontwikkeling van het Digital Trust Center. Hierin stelt ze dat de roep om informatie te delen met het niet-vitale bedrijfsleven groot blijft. Dit blijkt uit de Kamervragen in 2020 en eerder dit jaar werden gesteld.

Vanwege toenemende dreigingen, dat onderstreept wordt door de bovengenoemde druk, is er een dringend belang om verdere stappen te zetten om ondernemend Nederland te informeren over specifieke digitale dreigingen en kwetsbaarheden. Om specifieke kwetsbaarheids- en dreigingsinformatie te delen met niet-vitale Nederlandse bedrijven wil het DTC in Q3 2021 starten met deze informatiedienst, binnen de grenzen van de bestaande (juridische) mogelijkheden.

Daarnaast wordt momenteel gewerkt aan het verkrijgen van een OKTT (Objectief Kenbaar Tot Taak) status. Met deze status kan het DTC specifieke dreigingsinformatie ontvangen van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). De verwachting is dat deze status ook in Q3 2021 verkregen wordt.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Beleid voor informatiebeveiliging in bredere context
Een informatiebeveiligingsbeleid zou niet uit de lucht moeten komen vallen, maar een logisch gevolg van andere beleid en relevante, actuele ontwikkelingen. Juist die zetten we voor je op rij in deze blog. Handig, toch?
Digitale weerbaarheid verhogen – de basis op orde
De digitalisering gaat snel. Naast voordelen, brengt dit ook nieuwe kwetsbaarheden en dreigingen met zich mee. De BIO benoemd een aantal processen die je als randvoorwaardelijk zou kunnen bestempelen om je digitale weerbaarheid te verhogen. Welke basisprocessen dit zijn lees je in deze blog.
Wat kunnen we leren van gemeente Amersfoort?
Eind mei is het eindrapport van de Rekenkamer Amersfoort naar de bescherming van persoonsgegevens verschenen. Hoe beschermt de gemeente de gegevens van haar inwoners? Hoe doen derden dat? En wat kunnen andere gemeenten leren van Amersfoort?

Meer recente berichten

Misstanden rond biometrische massasurveillance
Verder lezen
Jeugdzorg Nederland krijgt 7 ton voor verbeteren informatiebeveiliging
Verder lezen
Cybersecurity moet meer gericht zijn op de mens
Verder lezen
Privacy bestaat niet meer, en dat lieten we zelf gebeuren
Verder lezen
AP legt UWV een boete van 450.000 euro op
Verder lezen
Speciale cyberunit bij Defensie, maar er mag niets in beeld
Verder lezen
Basismaatregelen cybersecurity zijn goede eerste stap
Verder lezen
Ziggo hoeft downloadergegevens niet af te staan aan Dutch FilmWorks
Verder lezen
Veel slimme technologie juridisch onbruikbaar
Verder lezen
Toezichthouders: Merendeel van vitale organisaties is zich bewust van belang cybersecurity
Verder lezen