Den Haag laat 200 hackers los op gemeente-ict

Kerstbomen rausen, rellen in de Schilderswijk en ADO-supporters die het stadion slopen. In Den Haag zijn ze qua vandalisme wel wat gewend. Maar binnenkort laat de gemeente tweehonderd hackers los op de digitale systemen tijdens Hack The Hague. Digitale relschoppers zijn van harte uitgenodigd.

Op 27 september 2021 gaan tweehonderd hackers uit meer dan twintig landen de strijd met Den Haag aan. Zij proberen kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur van de gemeente en haar leveranciers op te sporen tijdens het evenement Hack The Hague.

Het evenement, dat wordt georganiseerd in samenwerking met ict-beveiliger Cybersprint, is online te volgen en wordt aangevuld met een live-programma over digitale veiligheid. De organisatie: ‘Hackers slagen er steeds vaker in om door te dringen tot de digitale netwerken van gemeenten, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en bedrijven. Dat maakt organisaties kwetsbaar voor criminelen die bijvoorbeeld ‘gijzelsoftware’ installeren en dreigen met het lamleggen van systemen of het vrijgeven van privacygevoelige informatie.’

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

AI en regelgeving zorgen voor nieuwe uitdagingen
Verder lezen
Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen