Den Haag laat 200 hackers los op gemeente-ict

Kerstbomen rausen, rellen in de Schilderswijk en ADO-supporters die het stadion slopen. In Den Haag zijn ze qua vandalisme wel wat gewend. Maar binnenkort laat de gemeente tweehonderd hackers los op de digitale systemen tijdens Hack The Hague. Digitale relschoppers zijn van harte uitgenodigd.

Op 27 september 2021 gaan tweehonderd hackers uit meer dan twintig landen de strijd met Den Haag aan. Zij proberen kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur van de gemeente en haar leveranciers op te sporen tijdens het evenement Hack The Hague.

Het evenement, dat wordt georganiseerd in samenwerking met ict-beveiliger Cybersprint, is online te volgen en wordt aangevuld met een live-programma over digitale veiligheid. De organisatie: ‘Hackers slagen er steeds vaker in om door te dringen tot de digitale netwerken van gemeenten, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en bedrijven. Dat maakt organisaties kwetsbaar voor criminelen die bijvoorbeeld ‘gijzelsoftware’ installeren en dreigen met het lamleggen van systemen of het vrijgeven van privacygevoelige informatie.’

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Draagvlak creëren, hoe doe je dat? – 10 tips
Informatiebeveiliging en privacybescherming brengen veranderingen met zich mee voor gemeenten. En om verandering door te voeren, is draagvlak nodig. Als CISO, Privacy Officer of FG is het (mede) jouw taak om draagvlak te creëren voor deze veranderingen. Maar verandering gaat ook vaak hand in hand met weerstand. Dus hoe ga je hier effectief mee om? In deze blog geven we je tien praktische handvatten die je helpen bij het creëren van draagvlak.
Techblog: DNS h(ij)acking
De DNS wordt vaak het telefoonboek van het internet genoemd. In deze blog leggen we uit wat de DNS doet en hoe (en waarom) hackers proberen de DNS te hacken.
Wat te doen bij een beveiligingsincident?
Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Je kunt daarom maar beter goed voorbereid zijn. Welke stappen moeten er bijvoorbeeld genomen worden wanneer een incident plaatsvindt? En hoe kun je de gevolgen beheersen? Dit en meer leg je vast in een Incident Response Plan.

Meer recente berichten

Data privacy is een cultuur, geen uitdaging
Verder lezen
Wat hebben Overijsselse gemeenten geleerd een jaar na de hack bij Hof van Twente?
Verder lezen
Hopen dat phishing verdwijnt is geen oplossing, een betere bescherming wel
Verder lezen
Europese privacytoezichthouders willen verbod op het online volgen van mensen
Verder lezen
Driekwart Nederlanders accepteert privacy voorwaarden van app of website zonder deze te lezen
Verder lezen
VWS werkt aan supertool voor analyse kwetsbaarheden
Verder lezen
Menselijk handelen cruciaal in bestrijden cybercrime
Verder lezen
5 Tips voor HR: zo ga je zorgvuldiger om met digitale personeelsgegevens
Verder lezen
AP adviseert Eerste Kamer: neem WGS niet aan
Verder lezen
Grapperhaus: overheid niet traag met cybersecurity
Verder lezen