VS gaan security-richtlijnen ontwikkelen met techreuzen

e Amerikaanse regering gaat met grote techbedrijven richtlijnen uitwerken voor de security-keten. Dat meldt Reuters. De partijen kwamen onlangs samen in het Witte Huis om hierover te spreken.

Joe Biden deed onlangs een beroep om ‘de lat voor digitale beveiliging hoger te leggen’ en organiseerde daarop bijeenkomsten in het Witte Huis waar leidinggevenden van diverse techreuzen voor waren uitgenodigd. Ook waren er afgevaardigden van de financiële sector en de infrasector. Gezamenlijk werd besloten meer te doen aan de groeiende dreiging van cyberaanvallen op de Amerikaanse economie.

“De federale regering kan deze uitdaging niet alleen aan. Jullie hebben de macht, de capaciteit en de verantwoordelijkheid om de lat op het gebied van cyberbeveiliging hoger te leggen”, meldde Biden volgens Reuters aan de aanwezige partijen.

Open source

De uitgenodigde partijen gaan samen met het National Institute of Standards and Technology (NIST) aan de slag om nieuwe richtlijnen te bedenken voor het bouwen van veilige technologie en het toetsen van digitale beveiliging. Er gaat daarbij met open source software gewerkt worden.

Onder meer Microsoft, Google, Travellers en  Coalition, een aanbieder van cyberverzekeringen, hebben toegezegd mee te werken aan het initiatief.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het NIST CyberSecurity Framework als kans?
Binnen informatiebeveiliging praten we vaak over normen, managementsystemen en frameworks. Zo heb je het NIST Cyber Security Framework, maar hoe verhoudt dat zich tot het ISMS en de BIO? Lees het in onze blog.
Waar gaat de Wet digitale overheid over?
Vorig jaar is het wetsvoorstel voor de Wet digitale overheid (Wdo) aangenomen door de Tweede Kamer. Maar waar gaat deze wet nu precies over? Wanneer gaat de wet (pas) van kracht en wat betekent dit voor jouw gemeentelijke organisatie?
Beleid voor informatiebeveiliging in bredere context
Een informatiebeveiligingsbeleid zou niet uit de lucht moeten komen vallen, maar een logisch gevolg van andere beleid en relevante, actuele ontwikkelingen. Juist die zetten we voor je op rij in deze blog. Handig, toch?

Meer recente berichten

Uitfasering uitgifte publiek vertrouwde webcertificaten PKIoverheid
Verder lezen
Ollongren: Gemeenten onvoldoende bewust van AVG
Verder lezen
Gepubliceerd: Werkdocument Audit Wet politiegegevens voor gemeenten
Verder lezen
Cyberaanvallen kunnen leiden tot een grote ramp
Verder lezen
Dit is wat er met je privégegevens kan gebeuren na een datalek
Verder lezen
Joost de Jong, wethouder Eindhoven: Security is kerntaak
Verder lezen
Investeer in cybersecurity, niet eenmalig maar blijvend
Verder lezen
Zorgverzekeraar CZ verandert werkwijze na onderzoek privacy-autoriteit
Verder lezen
Handreiking Wgs in samenwerking met de AP
Verder lezen
Audio blog: De succesfactoren voor een goede implementatie van informatiebeveiliging
Verder lezen