Hybride werken populair. Hoe doen we dit veilig?

Vanaf september gaan veel Nederlanders weer naar kantoor. Dit betekent echter niet dat het thuiswerken tot de verleden tijd behoort. Een combinatie van de twee lijkt voor veel mensen de ideale optie. Dit betekent wel dat er veilig gewerkt moet worden. Het beschermen van online privacy en het veilighouden van gevoelige informatie is noodzakelijk. Een VPN (Virtual Private Network) kan uitkomst bieden, ook voor privégebruik.

Voordelen VPN

Hoe kan je als werkgever en werknemer het maximale uit een VPN-verbinding halen nu hybride werken meer de standaard wordt? We hebben een aantal voordelen en tips voor je op een rijtje gezet.

Allereerst is daar de veiligheid. Een VPN maakt de openbare verbinding veiliger door alle uitwisseling van informatie te versleutelen, dit in tegenstelling tot gratis wifi of hotspots. Het is dan voor hackers een stuk gemakkelijker om hun werk te doen. Ze hebben makkelijk(er) toegang tot gegevens, omdat iedereen zonder wachtwoord verbinding kan maken met het netwerk.

Nu we steeds vaker op afstand werken en dit ook zo zal blijven, is het fijn om te weten dat dit veilig kan binnen het netwerk van je werkgever. Vanuit huis, een café of vanaf de camping kan je simpelweg inloggen met een VPN-server op werk en krijg je toegang tot bestanden. Zelfs als je in een land verblijft waar bepaalde restricties zijn, zoals China, is het mogelijk om via een Nederlands IP-adres blokkades te omzeilen. Tevens ben je online een stuk anoniemer voor adverteerders in het binnen- en buitenland met een VPN-verbinding.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het NIST CyberSecurity Framework als kans?
Binnen informatiebeveiliging praten we vaak over normen, managementsystemen en frameworks. Zo heb je het NIST Cyber Security Framework, maar hoe verhoudt dat zich tot het ISMS en de BIO? Lees het in onze blog.
Waar gaat de Wet digitale overheid over?
Vorig jaar is het wetsvoorstel voor de Wet digitale overheid (Wdo) aangenomen door de Tweede Kamer. Maar waar gaat deze wet nu precies over? Wanneer gaat de wet (pas) van kracht en wat betekent dit voor jouw gemeentelijke organisatie?
Beleid voor informatiebeveiliging in bredere context
Een informatiebeveiligingsbeleid zou niet uit de lucht moeten komen vallen, maar een logisch gevolg van andere beleid en relevante, actuele ontwikkelingen. Juist die zetten we voor je op rij in deze blog. Handig, toch?

Meer recente berichten

Uitfasering uitgifte publiek vertrouwde webcertificaten PKIoverheid
Verder lezen
Ollongren: Gemeenten onvoldoende bewust van AVG
Verder lezen
Gepubliceerd: Werkdocument Audit Wet politiegegevens voor gemeenten
Verder lezen
Cyberaanvallen kunnen leiden tot een grote ramp
Verder lezen
Dit is wat er met je privégegevens kan gebeuren na een datalek
Verder lezen
Joost de Jong, wethouder Eindhoven: Security is kerntaak
Verder lezen
Investeer in cybersecurity, niet eenmalig maar blijvend
Verder lezen
Zorgverzekeraar CZ verandert werkwijze na onderzoek privacy-autoriteit
Verder lezen
Handreiking Wgs in samenwerking met de AP
Verder lezen
Audio blog: De succesfactoren voor een goede implementatie van informatiebeveiliging
Verder lezen