Een kwart van de Europese bedrijven investeert niet genoeg om cybersecurity-incidenten te voorkomen

Volgens cybersecuritydeskundigen had een op de 10 incidenten die in bedrijven worden verijdeld, kunnen leiden tot een ernstige inbreuk op de beveiliging. Uit een recent onderzoek van Kaspersky blijkt echter dat 23 procent van de zakelijke besluitvormers in Europa zegt dat hun bedrijf niet genoeg investeert om cybersecurity-incidenten te voorkomen. Aangezien meer dan drie op de vier (79 procent) al eens het slachtoffer is geweest van cybercriminaliteit – waarbij de meeste incidenten (31 procent) werden veroorzaakt door slechts een e-mailaanval – moeten zakelijke besluitvormers nu actie ondernemen en gebruikmaken van geavanceerde technologieen om bedrijfsmiddelen te beschermen en kosten als gevolg van inbreuken te besparen.

79 procent van de Europese bedrijven is slachtoffer geweest van cyberaanvallen

Cyberaanvallen op ondernemingen van elke omvang worden een steeds gevaarlijker bedreiging en een bron van zorg voor beleidsmakers in heel Europa. Maar er zijn geavanceerde oplossingen beschikbaar die hen kunnen helpen hun activa te beschermen – en de financiele gevolgen te beperken als een aanval succesvol was. Naarmate het cyberdreigingslandschap zich verder ontwikkelt, veranderen ook de security-oplossingen en -diensten – en hun waarde is bewezen. Toch blijkt uit het Kaspersky-rapport Inzichten over cybersecurity die jij als proactieve, zakelijke besluitvormer moet hebben, dat bedrijven en hun zakelijke besluitvormers niet genoeg doen om beschermd te blijven omdat ze niet weten hoe.

Verder lezen bij de bron

IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De impact van de nieuwe ISO27002 op de BIO
Met de komst van de nieuwe ISO27002 zal ook de BIO veranderen. Wat is de impact van deze verandering? Lees het in de blog.
Applicatiebeheer in relatie tot de BIO
De implementatie van de BIO is niet alleen specifiek de verantwoording van de CISO. Het is een samenspel van diverse specialisten uit verschillende vakgebieden, waaronder ook applicatiebeheer.
Zó hack je een stad!
Elke organisatie is te hacken. Met de e-guide ‘Zo hack je een stad’ van Den Haag kan iedere gemeente nu een eigen variant organiseren.

Meer recente berichten

Google Analytics binnenkort verboden?
Verder lezen
Besluitvormers weten niet hoe ze proactiever kunnen zijn op het gebied van cybersecurity
Verder lezen
Maak van cybercriminaliteit een echt misdrijf
Verder lezen
Deel patienten weigert e health wegens privacy zorgen
Verder lezen
HUB privacy en gegevensdeling beschikbaar
Verder lezen
Week van de Digitale Ethiek
Verder lezen
Cybersecurity: de trends van nu
Verder lezen
Privacy of veiligheid? Defensie wil tijdelijke aanpassingen sleepwet voor cyberaanvallen
Verder lezen
Digitale identiteit met al je persoonsgegevens? Als het aan Nederland en de EU ligt wel
Verder lezen
Cyberaanval tegen Defensie legt mailverkeer al vier weken plat
Verder lezen