Skip to main content

Hoeveel kost malware? Met 250 euro kan je al veel schade aanrichten

Via het dark web kan je goedkoop tools voor hackers aankopen. Wat dacht je van 250 euro per jaar voor een compleet pakket of 470 euro voor een ransomwarepakket?

Onderzoekers bij Team Cyble hebben zich ingewerkt in het hackersmilieu om toegang te krijgen tot online portalen waar hackers software en diensten kunnen kopen. Het resultaat van dat onderzoek kan je hier lezen, maar we sommen de belangrijkste zaken op om je een idee te geven van hoe goedkoop iedereen als hacker aan de slag kan en waarom je nooit op je lauweren mag rusten.

Eternity Project

Team Cyble heeft onderzoek gedaan naar Eternity Project, een website die niet via zoekmachines of een gewone url bereikbaar is, maar wel via het Tor-netwerk. In tandem met een Telegram-kanaal bieden ontwikkelaars daar diensten aan bij online criminelen om aan de slag te gaan.

De website biedt malware aan. Wie een van de malwarecomponenten koopt, krijgt de optie om de final binary executable aan te passen naar de misdaad die hij of zij voor ogen heeft. Opvallend is dat je een Telegram-bot kan gebruiken van de dienst om je op weg te zetten.

Sommige worden als een abonnement verkocht, as-a-service in de bedrijfsmond, andere hebben een eenmalige kost. De ontwikkelaar kan geld verdienen met zijn code en hij of zij kan extra geld vragen voor ondersteuning of andere diensten. Hiermee hebben misdadigers die geen eigen code kunnen schrijven een eenvoudig aanspreekpunt om te starten.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Slimme camera s schudden retail op
Verder lezen
Vijf stappen om je bedrijf te wapenen tegen opkomende cybercrime met AI
Verder lezen
Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen