Hoeveel kost malware? Met 250 euro kan je al veel schade aanrichten

Via het dark web kan je goedkoop tools voor hackers aankopen. Wat dacht je van 250 euro per jaar voor een compleet pakket of 470 euro voor een ransomwarepakket?

Onderzoekers bij Team Cyble hebben zich ingewerkt in het hackersmilieu om toegang te krijgen tot online portalen waar hackers software en diensten kunnen kopen. Het resultaat van dat onderzoek kan je hier lezen, maar we sommen de belangrijkste zaken op om je een idee te geven van hoe goedkoop iedereen als hacker aan de slag kan en waarom je nooit op je lauweren mag rusten.

Eternity Project

Team Cyble heeft onderzoek gedaan naar Eternity Project, een website die niet via zoekmachines of een gewone url bereikbaar is, maar wel via het Tor-netwerk. In tandem met een Telegram-kanaal bieden ontwikkelaars daar diensten aan bij online criminelen om aan de slag te gaan.

De website biedt malware aan. Wie een van de malwarecomponenten koopt, krijgt de optie om de final binary executable aan te passen naar de misdaad die hij of zij voor ogen heeft. Opvallend is dat je een Telegram-bot kan gebruiken van de dienst om je op weg te zetten.

Sommige worden als een abonnement verkocht, as-a-service in de bedrijfsmond, andere hebben een eenmalige kost. De ontwikkelaar kan geld verdienen met zijn code en hij of zij kan extra geld vragen voor ondersteuning of andere diensten. Hiermee hebben misdadigers die geen eigen code kunnen schrijven een eenvoudig aanspreekpunt om te starten.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.
Implementatie van BCM – voorkomen is beter dan genezen
Om te voorkomen dat je kritische bedrijfsprocessen stilvallen, is het slim om potentiële bedreigingen vroegtijdig in kaart te brengen en een inschatting te maken van het effect van elke bedreiging op deze kritische processen. Dit proces noemen we ook wel Bedrijfs Continuïteits Management (BCM) of Bedrijfscontinuïteit. Maar hoe ga je hier mee aan de slag?

Meer recente berichten

Noordenvelders geven meer prioriteit aan privacy
Verder lezen
Gemeenten: groot verschil tussen fysieke en digitale veiligheid
Verder lezen
Zo bereid je je voor op Russische cyberaanval
Verder lezen
Privacy gebruikers van sommige zelfhulpapps onder de maat
Verder lezen
Ambitieus plan voor Europees patientendossier
Verder lezen
DTC waarschuwt ruim 300 keer voor kwetsbare Atlassian Confluence systemen
Verder lezen
IT bedrijf niet aansprakelijk voor gevolgen ransomware
Verder lezen
Zorgen om privacy werknemers bij wet Werken waar je wilt
Verder lezen
Inperking privacy door cyberwet legitiem
Verder lezen
Risico op verwarring tijdens cybercrises door wetsvoorstel
Verder lezen