Skip to main content

Hybride werken vraagt om flinke aanpassingen van managers

Bedrijven krijgen aan de lopende band te maken met ingrijpende veranderingen in de manier waarop ze werken. Medewerkers vragen steeds vaker om een betere werk en privebalans. Dit kunnen bedrijven faciliteren door flexwerken, hybride werken en zelfs werken op locatie mogelijk te maken. Managers komen hierdoor wel voor een fikse uitdaging te staan.

Het in goede banen leiden van deze flinke verandering vraagt om behoorlijk wat aanpassing op managementgebied. Sridhar Iyengar, managing director bij Zoho Europe, schreef er dit artikel over.
Sommige organisaties zien in dat de wereld om hen heen verandert en proberen zich aan te passen. Organisaties die deze veranderingen niet omarmen lopen het risico om bij de concurrentie achter te blijven. Vooral als het gaat om efficiente werkprocessen, productiviteit en het behoud van talent. Verrassend genoeg blijven toch veel bedrijven aan hun legacy systemen vasthouden.

De rol van technologie
Technologie heeft onze manier van werken ingrijpend veranderd. We kunnen overal e-mailberichten verzenden en ontvangen, vanaf de andere kant van de wereld aan vergaderingen deelnemen en met onze collega s in contact blijven via een bonte mix van sociale netwerken en communicatieplatforms. We kunnen op ieder moment eenvoudig samenwerken, in real time met collega s hetzelfde document bewerken, noem maar op. En wat tools betreft kunnen we overal op dezelfde manier werken, zolang er maar een internetverbinding is.
Ondertussen raakt hybride werken, een positief effect van de coronacrisis, steeds meer geintegreerd in onze werkstrategie.
Hybride werken zou niet mogelijk zijn zonder de geavanceerde technologie die tegenwoordig overal verkrijgbaar is. Toch hebben veel bedrijven moeite om die effectief in te zetten. Waarom is dit nu precies het geval? Sommige bedrijven kiezen voor de beste applicaties en tools, maar gaan niet na of deze makkelijk kunnen worden geintegreerd of eenvoudig met elkaar kunnen communiceren. Andere bedrijven hebben hun IT-omgeving mogelijk nog niet volledig gedigitaliseerd. Dit levert problemen op met de toegang tot tools zodra werknemers buiten het kantoor werken.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen
Rechtszaak: Stichting Data Bescherming Nederland beschuldigt Amazon van schending privacy rechten Nederlandse consumenten
Verder lezen