DTC waarschuwt ruim 300 keer voor kwetsbare Atlassian Confluence systemen

Het Digital Trust Center, DTC, heeft naar aanleiding van verkregen scaninformatie van het DIVD de eigenaren of netwerkbeheerders van ruim 300 kwetsbare Atlassian Confluence systemen gewaarschuwd. De gewaarschuwde bedrijven of beheerders hebben het advies gekregen om de beschikbare beveiligingsupdates te installeren en zo misbruik van een beveiligingslek in deze samenwerksoftware te voorkomen.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) meldt dat er inmiddels een groot aantal Proof-of-Concepts (PoC s) openbaar zijn gepubliceerd. Deze POC s beschrijven hoe er misbruik gemaakt kan worden van bovengenoemde kwetsbaarheid. De kans op misbruik door kwaadwillenden neemt hierdoor toe.

Niet alle kwetsbare Atlassian Confluence- systemen zijn door het DTC te herleiden naar een eigenaar of netwerkbeheerder. Daarom vraagt het DTC opnieuw aandacht voor deze kwetsbaarheid en adviseren om beschikbare Atlassian beveiligingsupdates zo snel mogelijk te (laten) installeren.

Verder lezen bij de bron
IB&P
Laatste berichten van IB&P (alles zien)

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

Cyber Sessions The time is now
Verder lezen
Een hack volledig uitsluiten is niet te doen
Verder lezen
Kaag: digitale euro is er voorlopig nog niet, voorwaarden privacy belangrijk
Verder lezen
iCloud voor Windows heeft enorm privacy probleem
Verder lezen
Poets die securitycultuur op!
Verder lezen
Ook in cyberspace biedt Oekraine taaie weerstand
Verder lezen
Veilig en anoniem communiceren op het dark web
Verder lezen
Een veilige en transparante Europese markt: Digital Services Act
Verder lezen
Security experts over nieuwe security richtlijn NIS 2
Verder lezen
Cyberbeveiliging: Parlement neemt nieuwe wet aan om veerkracht EU te versterken
Verder lezen