Skip to main content

Rusland gaat cyberverdediging opschroeven

Het aantal cyberaanvallen op de Russische infrastructuur neemt de laatste jaren steeds verder toe. Sinds de speciale militaire operatie in de Donbas regio in Oekraine is de cyberdreiging nog groter geworden. Daarom gaat het land er alles aan doen om zijn cyberverdediging op te voeren.

Dat vertelde president Vladimir Poetin tijdens een vergadering met zijn Security Council, zo meldt het Russische staatspersbureau TASS.

Poetin: Rusland was klaar voor cyberaanvallen

Volgens de Russische president is er sprake van een echte agressie tegen Rusland. Volgens hem worden de cyberaanvallen vanuit verschillende landen uitgevoerd en zijn ze perfect gecoordineerd. Veiligheidsdiensten en hackers in dienst van de staat zijn hiervoor verantwoordelijk. Poetin zei dat de aanvallen gerichte pogingen waren om de Russische informatie-infrastructuur plat te leggen.

Pogingen om in te breken in bedrijfsnetwerken van toonaangevende Russische bedrijven worden ook veel vaker gedocumenteerd, zo voegde Poetin daar aan toe. Nu al kunnen we zeggen dat de cyberagressie tegen ons, evenals de algemene sanctieaanval op Rusland, is mislukt. Over het geheel genomen waren we klaar voor deze aanval.

Er mogen geen zwakke plekken zijn

Russische veiligheidsspecialisten hebben volgens de president de cyberaanvallen vanuit het buitenland afgeslagen. Het is echter wel zaak dat om dit nauwlettend in de gaten te blijven houden. De aard van de uitdagingen en bedreigingen is dynamisch aan het veranderen. De informatiesfeer ontwikkelt zich snel, aldus Poetin.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
Hoe kun je contractmanagement implementeren?
: Contractmanagement zorgt ervoor dat alle afspraken en verplichtingen in een zakelijk contract goed worden nageleefd en beheerd, vanaf het moment dat het contract wordt ondertekend tot het einde ervan. Maar wat houdt contractmanagement eigenlijk in? En hoe kan je dit goed implementeren?
De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Handhavers Dijk en Waard uitgerust met bodycams en handboeien. Mensen gedragen zich bewuster als ze weten dat ze gefilmd worden
Verder lezen
Franse privacytoezichthouder geeft AVG boetes voor SHA 1 en TLS 1.0 gebruik
Verder lezen
NIS2 Quickscan helpt organisaties bij voorbereiding op nieuwe cyberwet
Verder lezen
Bedrijven in industrie en handel vaker slachtoffer ransomware
Verder lezen
Aparte wet nodig voor gezichtsherkenning
Verder lezen
Norea: gepokt en gemazeld in it audits en privacy
Verder lezen
LockBit keert terug met bijgewerkte encryptors en nieuwe servers
Verder lezen
Russische hackers leggen Belgische overheidswebsites tijdlang plat
Verder lezen
Privacy First: stop vastleggen reisbewegingen door politie
Verder lezen
Overheid vraagt op meer dan 100 manieren toestemming voor volgcookies
Verder lezen