Skip to main content

Twee op de vijf IT beslissers vinden vooroplopen op gebied van privacy overbodig

Twee op de vijf, 38 procent, IT beslissers vinden het niet belangrijk of de eigen organisatie vooroploopt als het gaat om privacywetgeving. Dit komt naar voren in onderzoek van datacenter BIT. Voor het onderzoek werden meer dan 1.000 IT beslissers ondervraagd over beheer, opslag en beveiliging van data. Bijna de helft van de respondenten, 46 procent, vindt dat de media privacyschandalen vaak uitvergroten.

Datalek meegemaakt

Driekwart (76 procent) heeft het idee dat de eigen organisatie volledig voldoet aan alle wet- en regelgeving op het gebied van privacy. Tevens zegt de helft (49 procent) andere keuzes te maken in het werk vanwege de groeiende aandacht voor privacy. Maar liefst 74 procent van de IT-beslissers is dan ook niet bang dat de eigen organisatie te maken krijgt met een privacyschandaal. Toch heeft ruim een derde (36 procent) weleens een datalek meegemaakt binnen de organisatie. Achttien procent weet niet zeker of hun organisatie ooit slachtoffer is geweest van een hack of datalek en 46 procent is er zeker van dat in de organisatie nooit sprake is geweest van een lek.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Slimme camera s schudden retail op
Verder lezen
Vijf stappen om je bedrijf te wapenen tegen opkomende cybercrime met AI
Verder lezen
Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen