GroenLinks kritisch op cameratoezicht parkeergarage Dronten

GroenLinks is buitengewoon kritisch op het cameratoezicht dat de gemeente Dronten gaat instellen in de parkeergarage in het centrum van Dronten.

Cameratoezicht is een ernstige inbreuk op de grondwettelijke privacy van inwoners en bezoekers van onze gemeente. GroenLinks is van mening dat zeer zorgvuldig moet worden omgesprongen met grondrechten en is kritisch over de inbreuken die de overheid daarop wil maken, stelt men in vragen aan het college.

Vandalisme en criminaliteit

Met het cameratoezicht wil de gemeente de aanhoudende vernielingen, vandalisme en criminaliteit een halt toeroepen. De garage is begin dit jaar opgeknapt en heeft een frissere uitstraling, maar dat weerhoudt onverlaten er niet van vernielingen te plegen en er een troep van te maken. Ook het verblijfsverbod dat begin dit jaar werd ingesteld, heeft niet geholpen. Mensen die niets in de garage te zoeken hebben en er toch rondhangen, riskeren een boete van 150 euro. Het cameratoezicht is daarom de volgende stap. Er moet een preventieve werking vanuit gaan en het moet het opsporen van onverlaten makkelijker maken.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Dag van de Privacy: Mag iemand een foto van mij op social media plaatsen?
Verder lezen
Onduidelijkheid over Google Analytics duurt voort: Complexe zaak
Verder lezen
Cisco legt pijnlijk probleem bloot door lekken in oudere routers te negeren
Verder lezen
Wat betekent NIS2 voor Nederlandse organisaties?
Verder lezen
Ministers van Financien EU: Digitale Euro moet privacy beschermen
Verder lezen
EC komt deze zomer met wetsvoorstel digitale euro
Verder lezen
Politiek wil mkb keurmerk voor cyber security leveranciers
Verder lezen
Kritiek op niet naleven securityregels overheidswebsites: geen rocketscience
Verder lezen
AP wordt landelijk coordinator algoritmetoezicht
Verder lezen
Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen