Extensieplatform van Chrome is misleidend, zegt privacy activist

Google heeft een update gegeven over de ontwikkeling van Manifest V3, de eerstvolgende versie van het extensieplatform van Chrome. Naar verwachting worden gebruikers en ontwikkelaars in januari 2023 overgezet op Manifest V3. Privacy activist EFF waarschuwt dat de technologie misleidend en bedreigend is.

Elke Chrome-browserextensie heeft een manifest.json-bestand. Browsers raadplegen het bestand om extensies uit te voeren. Naast een naam, versienummer en iconen geeft het bestand aan welke toestemming de extensie nodig heeft om te functioneren. Het manifest.json-bestand is leidend voor de privacy-opties van extensies.

Google wil een een nieuwe versie van het systeem implementeren. Volgens een recente blogaankondiging begint de overgang naar Manifest V3 in januari 2023. Vanaf dat moment wordt Manifest V2 niet meer ondersteund, waardoor iedereen de overstap zal moeten maken.

Vanaf juni 2023 experimenteert het bedrijf met Chrome 115 om Manifest V2 uit te schakelen in alle kanalen. Daarnaast zal de Chrome Web Store geen Manifest V2-extensies meer accepteren. Tegen januari 2024 wordt de standaard volledig verwijderd uit de webwinkel.

Verder lezen bij de bron
IB&P
Laatste berichten van IB&P (alles zien)

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

AP waarschuwt WK gangers voor Qatarese apps
Verder lezen
Cyber Sessions The time is now
Verder lezen
Een hack volledig uitsluiten is niet te doen
Verder lezen
Kaag: digitale euro is er voorlopig nog niet, voorwaarden privacy belangrijk
Verder lezen
iCloud voor Windows heeft enorm privacy probleem
Verder lezen
Poets die securitycultuur op!
Verder lezen
Ook in cyberspace biedt Oekraine taaie weerstand
Verder lezen
Veilig en anoniem communiceren op het dark web
Verder lezen
Een veilige en transparante Europese markt: Digital Services Act
Verder lezen
Security experts over nieuwe security richtlijn NIS 2
Verder lezen