Extensieplatform van Chrome is misleidend, zegt privacy activist

Google heeft een update gegeven over de ontwikkeling van Manifest V3, de eerstvolgende versie van het extensieplatform van Chrome. Naar verwachting worden gebruikers en ontwikkelaars in januari 2023 overgezet op Manifest V3. Privacy activist EFF waarschuwt dat de technologie misleidend en bedreigend is.

Elke Chrome-browserextensie heeft een manifest.json-bestand. Browsers raadplegen het bestand om extensies uit te voeren. Naast een naam, versienummer en iconen geeft het bestand aan welke toestemming de extensie nodig heeft om te functioneren. Het manifest.json-bestand is leidend voor de privacy-opties van extensies.

Google wil een een nieuwe versie van het systeem implementeren. Volgens een recente blogaankondiging begint de overgang naar Manifest V3 in januari 2023. Vanaf dat moment wordt Manifest V2 niet meer ondersteund, waardoor iedereen de overstap zal moeten maken.

Vanaf juni 2023 experimenteert het bedrijf met Chrome 115 om Manifest V2 uit te schakelen in alle kanalen. Daarnaast zal de Chrome Web Store geen Manifest V2-extensies meer accepteren. Tegen januari 2024 wordt de standaard volledig verwijderd uit de webwinkel.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe krijg je informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Hoe voer je een DPIA uit?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Klaar voor actie: De rol van workshops in het voorbereiden van calamiteitenteams
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Toezichthouders van SDT breiden samenwerking in digitaal toezicht uit
Verder lezen
Checklist voor IT contracten onder DORA
Verder lezen
Recordaantal deelnemers bij SURF cybercrisisoefening, ook uit de zorg
Verder lezen
Privegegevens van inwoners Stadskanaal op straat: Daar gaat je privacy
Verder lezen
Spyware als macht
Verder lezen
Kleine ondernemer eveneens interessant voor hacker
Verder lezen
Pentesting uitvoeren: waarom het belangrijk is
Verder lezen
Drone gaat controleren of Deventenaar zich wel aan de regels houdt
Verder lezen
Passend beveiligen, hoe doe je dat?
Verder lezen
QR codes steeds vaker gebruikt voor phishing
Verder lezen