Nieuwe aansluitvoorwaarden DigiD

Logius komt met nieuwe en gewijzigde aansluitvoorwaarden voor DigiD en DigiD Machtigen. Binnenkort moet iemand bij iedere nieuwe sessie inloggen met de DigiD app. Het is niet langer toegestaan dat na eenmalige authenticatie met DigiD de gebruiker daarna met bijvoorbeeld een eigen pincode of gezichtsherkenning binnenkomt. Zo vindt bij iedere inlog de check plaats bij DigiD of deze persoon is wie hij zegt dat hij is.

Dit bleek vandaag tijdens de Logius Remote Roadshow, die ook dit keer weer volledig online werd gehouden. Vanuit een studio in Jaarbeurs Utrecht belichtten afnemers, partners en collega s van Logius de aspecten van de ontwikkeling van de dienstverlening.

Het gebruik van digitale voorzieningen om met de overheid te communiceren neemt toe. Tegelijkertijd groeien de gevaren van phishing, pharming, helpdeskfraude, whaling en malware. Geert Nederhorst, directeur Strategie en Regie bij Logius, wees daarbij op het toenemend belang van informatiebeveiliging.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Gemeentelijke privacy: Een blik achter de schermen
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Hoe zet je Artificial Intelligence (AI) succesvol in?
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog
Een DPIA uitgevoerd en dan?
Voor gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico geldt dat je een DPIA moet uitvoeren. Maar wat doe je met de uitkomsten van een DPIA en hoe zorg je ervoor dat een DPIA geen eenmalige actie is maar over een bepaalde tijd herhaald wordt?

Meer recente berichten

Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA
Verder lezen
Beveiliging informatie geen prioriteit bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Verder lezen
NIS2: onduidelijke wet in combinatie met hoge boetes
Verder lezen
AP wil opheldering over fraude algoritme gemeenten
Verder lezen
Een tip of klacht indienen bij de AP
Verder lezen
Wegiz vraagt om aantal nieuwe NEN normen
Verder lezen
Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens
Verder lezen
Kabinet heeft meer tijd nodig voor anonieme bsn s en socialemediamonitoring
Verder lezen
Europese Hof houdt onzekerheid over AVG in stand
Verder lezen
Organisatorische inbedding van maatregelen
Verder lezen