Skip to main content

Nieuwe aansluitvoorwaarden DigiD

Logius komt met nieuwe en gewijzigde aansluitvoorwaarden voor DigiD en DigiD Machtigen. Binnenkort moet iemand bij iedere nieuwe sessie inloggen met de DigiD app. Het is niet langer toegestaan dat na eenmalige authenticatie met DigiD de gebruiker daarna met bijvoorbeeld een eigen pincode of gezichtsherkenning binnenkomt. Zo vindt bij iedere inlog de check plaats bij DigiD of deze persoon is wie hij zegt dat hij is.

Dit bleek vandaag tijdens de Logius Remote Roadshow, die ook dit keer weer volledig online werd gehouden. Vanuit een studio in Jaarbeurs Utrecht belichtten afnemers, partners en collega s van Logius de aspecten van de ontwikkeling van de dienstverlening.

Het gebruik van digitale voorzieningen om met de overheid te communiceren neemt toe. Tegelijkertijd groeien de gevaren van phishing, pharming, helpdeskfraude, whaling en malware. Geert Nederhorst, directeur Strategie en Regie bij Logius, wees daarbij op het toenemend belang van informatiebeveiliging.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Rekenkamercommissie komt met rapport informatieveiligheid
Verder lezen
Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen