Skip to main content

iCloud voor Windows heeft enorm privacy probleem

Apple wil zich er nog wel eens op voorstaan dat het privacy hoog in het vaandel heeft. Dat is bij veel andere techgiganten vaak teveel gevraagd. Maar verschillende gebruikers melden een bug met iCloud voor Windows die een wel heel grove privacyschending teweegbrengt.

Sinds kort kun je iCloud ook gebruiken op Windows PC s. Voorheen kon je foto s die in je iCloud stonden alleen zien via een apart mapje, maar nu synchroniseert de Foto s-app van Windows automatisch met iCloud. Zo wordt het een stuk makkelijker om je foto s te bekijken als iPhone gebruiker die Windows verkiest als het om computers gaat.

Maar een gebruiker van de fora op MacRumors meldt een groot probleem met deze iCloud-integratie op Windows. Het blijkt namelijk dat iCloud video s op Windows erg gecorrumpeerd zijn. Erger nog: middenin een video kun je ineens foto s zien die van andere gebruikers lijken te zijn.

De MacRumors gebruiker heeft bijvoorbeeld familiefoto s gezien van mensen die ze niet kennen. Dat kan betekenen dat alle iCloud gebruikers risico lopen om op het beeld van een andere gebruiker te belanden. Gebruikers die foto s van anderen zien lijken vooral gebruik te maken van een iPhone 13 Pro of iPhone 14 Pro, maar het is niet duidelijk of de onbekende foto s die ze te zien krijgen ook van deze telefoons afkomstig zijn.

Hoe voorkom je dat een ander jouw iCloud foto s ziet?

Het probleem is aangekaart bij Apple, maar het is onbekend of het bedrijf het al in behandeling heeft genomen. Het lijkt voorlopig verstandig om foto s die je prive wil houden niet naar iCloud te laten uploaden. Hopelijk komt er snel een oplossing, want de iCloud is wel de makkelijkste manier om een backup te maken van je Apple-apparaten.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen
Rechtszaak: Stichting Data Bescherming Nederland beschuldigt Amazon van schending privacy rechten Nederlandse consumenten
Verder lezen