iCloud voor Windows heeft enorm privacy probleem

Apple wil zich er nog wel eens op voorstaan dat het privacy hoog in het vaandel heeft. Dat is bij veel andere techgiganten vaak teveel gevraagd. Maar verschillende gebruikers melden een bug met iCloud voor Windows die een wel heel grove privacyschending teweegbrengt.

Sinds kort kun je iCloud ook gebruiken op Windows PC s. Voorheen kon je foto s die in je iCloud stonden alleen zien via een apart mapje, maar nu synchroniseert de Foto s-app van Windows automatisch met iCloud. Zo wordt het een stuk makkelijker om je foto s te bekijken als iPhone gebruiker die Windows verkiest als het om computers gaat.

Maar een gebruiker van de fora op MacRumors meldt een groot probleem met deze iCloud-integratie op Windows. Het blijkt namelijk dat iCloud video s op Windows erg gecorrumpeerd zijn. Erger nog: middenin een video kun je ineens foto s zien die van andere gebruikers lijken te zijn.

De MacRumors gebruiker heeft bijvoorbeeld familiefoto s gezien van mensen die ze niet kennen. Dat kan betekenen dat alle iCloud gebruikers risico lopen om op het beeld van een andere gebruiker te belanden. Gebruikers die foto s van anderen zien lijken vooral gebruik te maken van een iPhone 13 Pro of iPhone 14 Pro, maar het is niet duidelijk of de onbekende foto s die ze te zien krijgen ook van deze telefoons afkomstig zijn.

Hoe voorkom je dat een ander jouw iCloud foto s ziet?

Het probleem is aangekaart bij Apple, maar het is onbekend of het bedrijf het al in behandeling heeft genomen. Het lijkt voorlopig verstandig om foto s die je prive wil houden niet naar iCloud te laten uploaden. Hopelijk komt er snel een oplossing, want de iCloud is wel de makkelijkste manier om een backup te maken van je Apple-apparaten.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen
Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag
Verder lezen
Afgelopen jaar meer dan 900 datalekken bij UWV en SVB
Verder lezen
Frankrijk overweegt massasurveillance voor Olympische Spelen Parijs
Verder lezen
Wees voorbereid Toolbox Cyberincident Digitale Overheid
Verder lezen
Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt
Verder lezen
Kilometerregistratie voor betalen naar gebruik onderzocht
Verder lezen
Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook
Verder lezen
Naleving NIS2 richtlijn: strategische adviezen voor CISO s
Verder lezen