iCloud voor Windows heeft enorm privacy probleem

Apple wil zich er nog wel eens op voorstaan dat het privacy hoog in het vaandel heeft. Dat is bij veel andere techgiganten vaak teveel gevraagd. Maar verschillende gebruikers melden een bug met iCloud voor Windows die een wel heel grove privacyschending teweegbrengt.

Sinds kort kun je iCloud ook gebruiken op Windows PC s. Voorheen kon je foto s die in je iCloud stonden alleen zien via een apart mapje, maar nu synchroniseert de Foto s-app van Windows automatisch met iCloud. Zo wordt het een stuk makkelijker om je foto s te bekijken als iPhone gebruiker die Windows verkiest als het om computers gaat.

Maar een gebruiker van de fora op MacRumors meldt een groot probleem met deze iCloud-integratie op Windows. Het blijkt namelijk dat iCloud video s op Windows erg gecorrumpeerd zijn. Erger nog: middenin een video kun je ineens foto s zien die van andere gebruikers lijken te zijn.

De MacRumors gebruiker heeft bijvoorbeeld familiefoto s gezien van mensen die ze niet kennen. Dat kan betekenen dat alle iCloud gebruikers risico lopen om op het beeld van een andere gebruiker te belanden. Gebruikers die foto s van anderen zien lijken vooral gebruik te maken van een iPhone 13 Pro of iPhone 14 Pro, maar het is niet duidelijk of de onbekende foto s die ze te zien krijgen ook van deze telefoons afkomstig zijn.

Hoe voorkom je dat een ander jouw iCloud foto s ziet?

Het probleem is aangekaart bij Apple, maar het is onbekend of het bedrijf het al in behandeling heeft genomen. Het lijkt voorlopig verstandig om foto s die je prive wil houden niet naar iCloud te laten uploaden. Hopelijk komt er snel een oplossing, want de iCloud is wel de makkelijkste manier om een backup te maken van je Apple-apparaten.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de gemeenteraad bij informatiebeveiliging en privacy
De gemeenteraad heeft een belangrijke rol om er op toe te zien dat informatiebeveiliging en privacybescherming goed wordt geborgd binnen de gemeentelijke organisatie. In deze blog lees je wat die rol inhoudt en welke taken en verantwoordelijkheden daarbij horen.
Gemeentelijke privacy: Een blik achter de schermen
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Hoe zet je Artificial Intelligence (AI) succesvol in?
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog

Meer recente berichten

Kaag: digitale euro moet anoniemer zijn dan huidige digitale valuta
Verder lezen
Aandacht van cybercriminelen verschuift naar mkb
Verder lezen
Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA
Verder lezen
Beveiliging informatie geen prioriteit bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Verder lezen
NIS2: onduidelijke wet in combinatie met hoge boetes
Verder lezen
AP wil opheldering over fraude algoritme gemeenten
Verder lezen
Een tip of klacht indienen bij de AP
Verder lezen
Wegiz vraagt om aantal nieuwe NEN normen
Verder lezen
Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens
Verder lezen
Kabinet heeft meer tijd nodig voor anonieme bsn s en socialemediamonitoring
Verder lezen