CIO verhoogt IT security budget door toename cyberincidenten

Cybersecurity leiders, zoals CIO s en CISO s, maken steeds meer budget vrij voor IT security. Dat doen ze onder andere voor het verstevigen van security awareness in hun organisatie. Ook is er krachtige moderne IT security nodig voor bescherming tegen cyberaanvallen zoals phishing, ransomware en DDoS. Dit blijkt uit het Dutch IT Leaders Security Survey 2022, een onderzoek van Smart Profile en Dutch IT channel, dat mede werd mogelijk gemaakt door Veeam, Cloudian en Trend Micro. Het onderzoek geeft een actueel inzicht in hoe IT beslissers in Nederland zich anno 2022 met vraagstukken rond cyber security bezighouden.

Het onderzoek, waarbij tientallen Nederlandse CIO s, CISO s en andere securitybeslissers werden geinterviewd door de redactie van Dutch IT channel en Executive People, geeft een interessant beeld van hoe Nederlandse organisaties hun IT-security moderniseren en hun digitale weerbaarheid vergroten.

Cyberincidenten

Van de geinterviewde bedrijven in dit onderzoek geeft 30 procent aan zelf een ernstig cyberincident te hebben meegemaakt. Het is daarom geenszins verwonderlijk dat twee derde van onze respondenten aangeeft stijgende budgetten te hebben voor IT-security. Helemaal niemand geeft aan dat het budget voor IT-security daalt.

CISO

De verantwoordelijkheid voor security resideert steeds meer in een C-level portefeuille, zo blijkt verder uit het Dutch IT Leaders Security Survey 2022. Bijna driekwart van de respondenten geeft dit aan. De CISO is daarbij de meest genoemde eindverantwoordelijke rol.

Security Awareness

Hoewel bijna driekwart van de respondenten aangeeft dat security awareness het afgelopen jaar is toegenomen, vindt meer dan de helft van hen dit nog steeds de belangrijkste uitdaging. Awareness trainingen aan medewerkers zijn dan ook gemeengoed.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

AI en regelgeving zorgen voor nieuwe uitdagingen
Verder lezen
Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen