Skip to main content

Focus op privacy leidt bedrijven uit de Benelux naar soevereine Cloud

De specifieke behoeften en regelgeving in de regio stimuleren ook hybride clouds, duurzame providers en lokalisatie, aldus het ISG Provider Lens™ rapport.

Ondernemingen in de Benelux streven steeds meer naar soevereine clouds en duurzame clouddiensten, zo blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport dat vandaag is gepubliceerd door Information Services Group (ISG) (Nasdaq: III), een toonaangevend wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van technologie.

Uit het 2022 ISG Provider Lens™ Next-Gen Private/Hybrid Cloud – Data Center Services & Solutions rapport voor de Benelux blijkt dat Belgie, Nederland en Luxemburg, ondanks duidelijke verschillen in hun economieen en regelgeving, een aantal gemeenschappelijke kenmerken hebben op het gebied van private/hybride cloudtrends.

Net als de Europese Unie als geheel is de Benelux een dynamische markt, aldus Ola Chowning, partner, ISG North Europe. De snelle netwerken en hooggekwalificeerde arbeidskrachten trekken veel aanbieders van clouddiensten aan.

Soevereine clouddiensten, waarmee ondernemingen kunnen voldoen aan de beveiligings- en privacyregels van de EU en sommige nationale overheden, winnen aan populariteit in de hele Benelux-regio, aldus het rapport. Het unieke industriele landschap van het gebied en de sterk gereguleerde financiele sectoren hebben de vraag naar gegevensbescherming doen toenemen. ISG verwacht een aanzienlijke toename van soevereine cloud-use-cases, vooral in Nederland, met zijn hoge concentratie van bedrijven in kritische sectoren die de nadruk leggen op gegevensbeveiliging.

In de Benelux-regio kiezen veel grote en middelgrote ondernemingen ook voor hybride cloud-omgevingen die zowel private clouds als best-of-breed diensten uit publieke clouds omvatten, aldus ISG. Om de time-to-market te verkorten, geven klanten vaak de voorkeur aan dienstverleners die diepgaande partnerschappen hebben met hyperscalers en multi-cloudorkestratie kunnen automatiseren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.

Meer recente berichten

Software engineer krijgt taakstraf voor hack Mysteryland
Verder lezen
Nieuwe it wetgeving staat centraal op Cybersec Europe
Verder lezen
CompTIA meet verandering in cybersecurity aanpak in de Benelux
Verder lezen
150 duizend cv s op straat bij datalek UWV
Verder lezen
QR code op ID kaart of rijbewijs scannen, mag een pakketpunt dat wel doen?
Verder lezen
NSA slaat alarm over risico s van AI voor cybersecurity
Verder lezen
Het gebruik van AI als hacktool is overhyped
Verder lezen
Implementatie CER richtlijn: wat betekent dit voor de zorg?
Verder lezen
Journalisten PowNed dragen voortaan bodycam als wapen tegen agressie
Verder lezen
Personeel vormt grootste obstakel Nederlandse bedrijven NIS2 implementatie
Verder lezen