Skip to main content

Focus op privacy leidt bedrijven uit de Benelux naar soevereine Cloud

De specifieke behoeften en regelgeving in de regio stimuleren ook hybride clouds, duurzame providers en lokalisatie, aldus het ISG Provider Lens™ rapport.

Ondernemingen in de Benelux streven steeds meer naar soevereine clouds en duurzame clouddiensten, zo blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport dat vandaag is gepubliceerd door Information Services Group (ISG) (Nasdaq: III), een toonaangevend wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van technologie.

Uit het 2022 ISG Provider Lens™ Next-Gen Private/Hybrid Cloud – Data Center Services & Solutions rapport voor de Benelux blijkt dat Belgie, Nederland en Luxemburg, ondanks duidelijke verschillen in hun economieen en regelgeving, een aantal gemeenschappelijke kenmerken hebben op het gebied van private/hybride cloudtrends.

Net als de Europese Unie als geheel is de Benelux een dynamische markt, aldus Ola Chowning, partner, ISG North Europe. De snelle netwerken en hooggekwalificeerde arbeidskrachten trekken veel aanbieders van clouddiensten aan.

Soevereine clouddiensten, waarmee ondernemingen kunnen voldoen aan de beveiligings- en privacyregels van de EU en sommige nationale overheden, winnen aan populariteit in de hele Benelux-regio, aldus het rapport. Het unieke industriele landschap van het gebied en de sterk gereguleerde financiele sectoren hebben de vraag naar gegevensbescherming doen toenemen. ISG verwacht een aanzienlijke toename van soevereine cloud-use-cases, vooral in Nederland, met zijn hoge concentratie van bedrijven in kritische sectoren die de nadruk leggen op gegevensbeveiliging.

In de Benelux-regio kiezen veel grote en middelgrote ondernemingen ook voor hybride cloud-omgevingen die zowel private clouds als best-of-breed diensten uit publieke clouds omvatten, aldus ISG. Om de time-to-market te verkorten, geven klanten vaak de voorkeur aan dienstverleners die diepgaande partnerschappen hebben met hyperscalers en multi-cloudorkestratie kunnen automatiseren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Belang van data ethiek en privacy in de digitale wereld
Verder lezen
Governance artikel in wetsvoorstel NIS2 geeft bestuurder te veel ruimte
Verder lezen
Cybersecurity vaak te laat in beeld: tips voor een fundamentele aanpak
Verder lezen
Britse toezichthouder roept publiek op om privacybeleid apps te lezen
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen