Skip to main content

Focus op privacy leidt bedrijven uit de Benelux naar soevereine Cloud

De specifieke behoeften en regelgeving in de regio stimuleren ook hybride clouds, duurzame providers en lokalisatie, aldus het ISG Provider Lens™ rapport.

Ondernemingen in de Benelux streven steeds meer naar soevereine clouds en duurzame clouddiensten, zo blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport dat vandaag is gepubliceerd door Information Services Group (ISG) (Nasdaq: III), een toonaangevend wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van technologie.

Uit het 2022 ISG Provider Lens™ Next-Gen Private/Hybrid Cloud – Data Center Services & Solutions rapport voor de Benelux blijkt dat Belgie, Nederland en Luxemburg, ondanks duidelijke verschillen in hun economieen en regelgeving, een aantal gemeenschappelijke kenmerken hebben op het gebied van private/hybride cloudtrends.

Net als de Europese Unie als geheel is de Benelux een dynamische markt, aldus Ola Chowning, partner, ISG North Europe. De snelle netwerken en hooggekwalificeerde arbeidskrachten trekken veel aanbieders van clouddiensten aan.

Soevereine clouddiensten, waarmee ondernemingen kunnen voldoen aan de beveiligings- en privacyregels van de EU en sommige nationale overheden, winnen aan populariteit in de hele Benelux-regio, aldus het rapport. Het unieke industriele landschap van het gebied en de sterk gereguleerde financiele sectoren hebben de vraag naar gegevensbescherming doen toenemen. ISG verwacht een aanzienlijke toename van soevereine cloud-use-cases, vooral in Nederland, met zijn hoge concentratie van bedrijven in kritische sectoren die de nadruk leggen op gegevensbeveiliging.

In de Benelux-regio kiezen veel grote en middelgrote ondernemingen ook voor hybride cloud-omgevingen die zowel private clouds als best-of-breed diensten uit publieke clouds omvatten, aldus ISG. Om de time-to-market te verkorten, geven klanten vaak de voorkeur aan dienstverleners die diepgaande partnerschappen hebben met hyperscalers en multi-cloudorkestratie kunnen automatiseren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Rekenkamercommissie komt met rapport informatieveiligheid
Verder lezen
Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen