Persoonsgegevens reizigers Air France en KLM buitgemaakt bij datalek

Reizigers die eens of meerdere malen met Air France of KLM hebben gevlogen en lid zijn van het Flying Blue programma, zijn de dupe van een datalek. Hun privegegevens zijn mogelijk buitgemaakt door hackers. Uit voorzorg vraagt de vliegtuigmaatschappij aan klanten om het wachtwoord van het loyaliteitsprogramma te veranderen.

Accounts afgesloten uit veiligheidsoverwegingen

In het bericht staat dat het security operations team verdachte activiteiten heeft waargenomen, waarbij een ongeautoriseerde entiteit de account van de geadresseerde heeft ingezien. Daardoor zijn allerlei privegegevens mogelijk in de handen van hackers beland. Het gaat om voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres, het Flying Blue nummer, aantal gevlogen kilometers en recente transacties.

Lipsey benadrukt dat er geen creditcardgegevens of betalingsinformatie is bemachtigd. De afdeling die over informatiebeveiliging gaat, heeft direct maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. De accounts van gedupeerden zijn ontoegankelijk gemaakt. Om te kunnen inloggen moeten zij een nieuw wachtwoord aanmaken. Dit lukt echter niet bij iedereen, zo blijkt uit sommige reacties op Twitter.

Wees gerust dat Air France, KLM en hun loyaliteitsprogramma Flying Blue de bescherming van uw persoonlijke data uiterst serieus neemt. We bieden onze verontschuldigingen aan voor het ongemak dat deze situatie mogelijk heeft veroorzaakt, zo staat er in de e-mail.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen
Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag
Verder lezen
Afgelopen jaar meer dan 900 datalekken bij UWV en SVB
Verder lezen
Frankrijk overweegt massasurveillance voor Olympische Spelen Parijs
Verder lezen
Wees voorbereid Toolbox Cyberincident Digitale Overheid
Verder lezen
Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt
Verder lezen
Kilometerregistratie voor betalen naar gebruik onderzocht
Verder lezen
Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook
Verder lezen
Naleving NIS2 richtlijn: strategische adviezen voor CISO s
Verder lezen