Persoonsgegevens reizigers Air France en KLM buitgemaakt bij datalek

Reizigers die eens of meerdere malen met Air France of KLM hebben gevlogen en lid zijn van het Flying Blue programma, zijn de dupe van een datalek. Hun privegegevens zijn mogelijk buitgemaakt door hackers. Uit voorzorg vraagt de vliegtuigmaatschappij aan klanten om het wachtwoord van het loyaliteitsprogramma te veranderen.

Accounts afgesloten uit veiligheidsoverwegingen

In het bericht staat dat het security operations team verdachte activiteiten heeft waargenomen, waarbij een ongeautoriseerde entiteit de account van de geadresseerde heeft ingezien. Daardoor zijn allerlei privegegevens mogelijk in de handen van hackers beland. Het gaat om voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres, het Flying Blue nummer, aantal gevlogen kilometers en recente transacties.

Lipsey benadrukt dat er geen creditcardgegevens of betalingsinformatie is bemachtigd. De afdeling die over informatiebeveiliging gaat, heeft direct maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. De accounts van gedupeerden zijn ontoegankelijk gemaakt. Om te kunnen inloggen moeten zij een nieuw wachtwoord aanmaken. Dit lukt echter niet bij iedereen, zo blijkt uit sommige reacties op Twitter.

Wees gerust dat Air France, KLM en hun loyaliteitsprogramma Flying Blue de bescherming van uw persoonlijke data uiterst serieus neemt. We bieden onze verontschuldigingen aan voor het ongemak dat deze situatie mogelijk heeft veroorzaakt, zo staat er in de e-mail.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen
1 op de 3 mkb bedrijven onbekend met privacyregels
Verder lezen