Skip to main content

Wijkagenten Nederweert starten project Camera in beeld

De komende tijd gaan de wijkagenten van Nederweert samen met de gemeente aan de slag met het project Camera in beeld. Ook vinden er drie inloopmomenten plaats waar inwoners en ondernemers terechtkunnen voor meer informatie over het project. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 14 april in het gemeentehuis, binnenlopen kan tussen 19.00 en 21.00 uur.

Sneller informatie verzamelen

Het project Camera in Beeld houdt in dat camera s bij bedrijven en particulieren in kaart worden gebracht. Door inzichtelijk te maken welke woningen of panden voorzien zijn van een camerasysteem, kunnen wij in de toekomst mogelijk sneller informatie verzamelen bij het opsporen van strafbare feiten, aldus wijkagente Lotte van der Velden. Zo proberen wij samen met onze inwoners en ondernemers de gemeente zo veilig mogelijk te houden, vult wijkagente Anne Philipsen aan.

Inwoners met camerasysteem
De komende tijd gaan de agenten in de hele gemeente Nederweert op zoek naar inwoners die in het bezit zijn van een werkend camerasysteem. Hierbij kun je denken aan een volledig audio- en visueel systeem, maar bijvoorbeeld ook aan de cameradeurbel die in de praktijk steeds vaker voorkomt.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Rekenkamercommissie komt met rapport informatieveiligheid
Verder lezen
Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen