Gegevens van dokters op straat na hack bij oudereninstelling

Hackers hebben gegevens van dokters, fysiotherapeuten en verpleegkundigen van Attent Zorg en Behandeling, een instelling voor ouderenzorg in Gelderland, gelekt. Dat bevestigt Attent na berichtgeving hierover van RTL Nieuws.

De organisatie werd op 17 februari slachtoffer van een ransomware-aanval. Dat veroorzaakte technische problemen. Hierdoor hadden we geen toegang tot onze interne IT-systemen, geeft een communicatieadviseur van Attent dinsdag aan.

Geen consequenties voor clienten

Wel stelt de instelling dat er geen directe consequenties waren voor de zorg aan de clienten. Ook is er geen gevaar voor de zorgcontinuiteit geweest. Het is ons bekend dat er gegevens zijn gestolen. De aanvallers hebben ons laten weten dat er gegevens openbaar zijn gemaakt. Mensen waarvan wij zeker weten dat ze betrokken zijn bij deze gestolen gegevens, zijn persoonlijk reeds geinformeerd.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe krijg je informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Hoe voer je een DPIA uit?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Klaar voor actie: De rol van workshops in het voorbereiden van calamiteitenteams
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Recordaantal deelnemers bij SURF cybercrisisoefening, ook uit de zorg
Verder lezen
Privegegevens van inwoners Stadskanaal op straat: Daar gaat je privacy
Verder lezen
Spyware als macht
Verder lezen
Kleine ondernemer eveneens interessant voor hacker
Verder lezen
Pentesting uitvoeren: waarom het belangrijk is
Verder lezen
Drone gaat controleren of Deventenaar zich wel aan de regels houdt
Verder lezen
Passend beveiligen, hoe doe je dat?
Verder lezen
QR codes steeds vaker gebruikt voor phishing
Verder lezen
Amper oog voor cybersecurity bij waterschapsverkiezing
Verder lezen
Kadaster ontvangt tientallen schadeclaims wegens datalek
Verder lezen