Foei: Tesla werknemers gluurden mee met autocamera s en deelden filmpjes in chatgroep

Het parkeert heerlijk in, met zo n autocamera als extra paar ogen erbij. Maar wanneer staat dat ding eigenlijk uit? En wie kijkt er op een afstand mee? Zelfs Elon Musk zelf ontkwam niet aan het gespiek.

Niemand, verzekert Tesla min of meer op hun website. Want een Tesla-camera is een camera designed from the ground up to protect your privacy. Grote kul en dikke nonsens, blijkt uit een onderzoek van Reuters, dat honderden Tesla-werknemers benaderden en uit negen van hen openhartige verklaringen ontfutselden.

Tesla kijkt wel degelijk mee met de camera s. Sterker nog, volgens de negen werknemers schept het Tesla-personeel er geregeld lol in om via een intern chatsysteem opmerkelijke opnames met elkaar te delen. Zo beschrijft een werknemer een filmpje van een man die naakt naar zijn auto loopt, maar ook filmpjes van ongelukken (zelfs met kinderen) gingen rond. We konden in allerlei garages meekijken. Als iemand daar iets had staan dat, laten we zeggen, opmerkelijk was, dan ging dat rond.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de gemeenteraad bij informatiebeveiliging en privacy
De gemeenteraad heeft een belangrijke rol om er op toe te zien dat informatiebeveiliging en privacybescherming goed wordt geborgd binnen de gemeentelijke organisatie. In deze blog lees je wat die rol inhoudt en welke taken en verantwoordelijkheden daarbij horen.
Gemeentelijke privacy: Een blik achter de schermen
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Hoe zet je Artificial Intelligence (AI) succesvol in?
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog

Meer recente berichten

Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA
Verder lezen
Beveiliging informatie geen prioriteit bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Verder lezen
NIS2: onduidelijke wet in combinatie met hoge boetes
Verder lezen
AP wil opheldering over fraude algoritme gemeenten
Verder lezen
Een tip of klacht indienen bij de AP
Verder lezen
Wegiz vraagt om aantal nieuwe NEN normen
Verder lezen
Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens
Verder lezen
Kabinet heeft meer tijd nodig voor anonieme bsn s en socialemediamonitoring
Verder lezen
Europese Hof houdt onzekerheid over AVG in stand
Verder lezen
Organisatorische inbedding van maatregelen
Verder lezen