Skip to main content

Foei: Tesla werknemers gluurden mee met autocamera s en deelden filmpjes in chatgroep

Het parkeert heerlijk in, met zo n autocamera als extra paar ogen erbij. Maar wanneer staat dat ding eigenlijk uit? En wie kijkt er op een afstand mee? Zelfs Elon Musk zelf ontkwam niet aan het gespiek.

Niemand, verzekert Tesla min of meer op hun website. Want een Tesla-camera is een camera designed from the ground up to protect your privacy. Grote kul en dikke nonsens, blijkt uit een onderzoek van Reuters, dat honderden Tesla-werknemers benaderden en uit negen van hen openhartige verklaringen ontfutselden.

Tesla kijkt wel degelijk mee met de camera s. Sterker nog, volgens de negen werknemers schept het Tesla-personeel er geregeld lol in om via een intern chatsysteem opmerkelijke opnames met elkaar te delen. Zo beschrijft een werknemer een filmpje van een man die naakt naar zijn auto loopt, maar ook filmpjes van ongelukken (zelfs met kinderen) gingen rond. We konden in allerlei garages meekijken. Als iemand daar iets had staan dat, laten we zeggen, opmerkelijk was, dan ging dat rond.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Slimme camera s schudden retail op
Verder lezen
Vijf stappen om je bedrijf te wapenen tegen opkomende cybercrime met AI
Verder lezen
Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen