Skip to main content

Gereedschapskist red teaming vanaf nu online

Met de Gereedschapskist red teaming kan je vanaf nu aan de slag met het testen van de digitale weerbaarheid van je organisatie. Je vindt de gereedschapskist in het dossier Cybersecurity.

Met red-teamingtesten, geavanceerde securitytesten, kunnen organisaties hun digitale weerbaarheid vergroten. Het doel van red teaming is de beveiligingsmaatregelen van een organisatie (of keten van organisaties) te testen en de organisatie hiervan te laten leren. Je kan dus niet zakken of slagen voor een test. Ethische hackers voeren een aanval uit, die alle onderdelen van je organisatie op de proef stelt. De organisatie zelf, de techniek en hoe medewerkers reageren.

Zelf aan de slag

In de gereedschapskist vind je 4 documenten. Ze ondersteunen je bij de keuze, inkoop en uitvoering van red-teamingtesten. Ze zijn ontwikkeld voor gebruik binnen het Rijk, (CIO- en CISO-onderdelen binnen de departementen en uitvoeringsorganisaties) maar zijn ook bruikbaar voor andere overheidsorganisaties, of cybersecurity-bedrijven die red-teamingtesten in opdracht van Rijksorganisaties uitvoeren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het algoritmeregister: Hoe gemeenten algoritmes verantwoord inzetten
Steeds meer gemeenten gebruiken algoritmes om hun werk efficiënter te maken. Handig, maar het brengt ook risico’s met zich mee voor privacy, veiligheid en transparantie. Daarom is er sinds 2022 een landelijk algoritmeregister. In deze blog lees je wat dit register inhoudt en hoe gemeenten algoritmes verantwoord kunnen gebruiken.
Waarom een DPIA onmisbaar is binnen gemeentelijke projecten
Vanuit de AVG en BIO moet je als gemeente allerlei (verplichte) maatregelen nemen. Zo moet je bij gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uitvoeren. In deze blog lees je wat een DPIA precies is en waarom deze zo belangrijk is voor gemeentelijke projecten.
In 5 stappen naar een succesvolle GAP-analyse van de BIO
: Een GAP-analyse geeft snel inzicht in hoeverre jouw gemeente voldoet aan de normen van de BIO. Het laat zien wat al goed geregeld is en waar nog verbeteringen nodig zijn. Maar hoe voer je een GAP-analyse effectief uit? In deze blog ontdek je het aan de hand van een praktisch stappenplan.

Meer recente berichten

CBS: bijna helft Nederlandse bedrijven gebruikt geen AI wegens privacy
Verder lezen
NIS2 geeft cyberbeveiliging bedrijven een boost
Verder lezen
90 procent van de professionals verwacht dat nieuwe regelgeving, zoals DORA, NIS2 en de EU AI Act, de werkdruk zal beinvloeden
Verder lezen
NZa verwijdert gevoelige informatie van 500.000 clienten in de ggz
Verder lezen
Lancering register voor Functionarissen voor Gegevensbescherming
Verder lezen
Van Weel verwijst naar andere landen bij vertraging NIS2
Verder lezen
Deze wachtwoorden moet je absoluut vermijden volgens cyberexperts, en 4 tips voor een sterk wachtwoord
Verder lezen
Microsoft moet LinkedIn gebruiker 50.000 euro betalen na inzet trackingcookies
Verder lezen
Beveiligingsexpert Schneier: privacy trekt overal aan het kortste eind
Verder lezen
Z-Cert: cyberdreiging neemt toe, meer samenwerking must
Verder lezen