Gemeente vervangt horrorpollers door speciale camera s

De zogenoemde horrorpollers op de Haagse Escamplaan worden vervangen door speciale camera s die kentekens kunnen scannen. De gemeente Den Haag laat weten dat het om een proef van twee jaar gaat. De camera s moeten voorkomen dat automobilisten over de busbaan rijden. Als mensen dat toch doen, kunnen ze op basis van hun kenteken een bekeuring verwachten.

De pollers, vlakbij het HagaZiekenhuis in Den Haag, zorgen sinds 2021 voor problemen. Sinds die tijd zijn tientallen automobilisten op de bewegende palen gebotst. Eerder dit jaar besloot de gemeente daarom al om de pollers naar beneden te zetten en naar een oplossing voor de langere termijn te zoeken.

In 2021 is het gebied rondom het HagaZiekenhuis opnieuw ingericht, zegt wethouder Anne Mulder. Om sluipverkeer tegen te gaan is er toen een poller geplaatst. Om ongelukken bij de poller te voorkomen zijn er meerdere maatregelen genomen. Zo zijn waarschuwingsborden geplaatst, groene vlakken op de weg met de tekst lijnbus gespoten en verkeersregelaars ingezet. Toch bleven er aanrijdingen gebeuren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de gemeenteraad bij informatiebeveiliging en privacy
De gemeenteraad heeft een belangrijke rol om er op toe te zien dat informatiebeveiliging en privacybescherming goed wordt geborgd binnen de gemeentelijke organisatie. In deze blog lees je wat die rol inhoudt en welke taken en verantwoordelijkheden daarbij horen.
Gemeentelijke privacy: Een blik achter de schermen
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Hoe zet je Artificial Intelligence (AI) succesvol in?
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog

Meer recente berichten

Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA
Verder lezen
Beveiliging informatie geen prioriteit bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Verder lezen
NIS2: onduidelijke wet in combinatie met hoge boetes
Verder lezen
AP wil opheldering over fraude algoritme gemeenten
Verder lezen
Een tip of klacht indienen bij de AP
Verder lezen
Wegiz vraagt om aantal nieuwe NEN normen
Verder lezen
Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens
Verder lezen
Kabinet heeft meer tijd nodig voor anonieme bsn s en socialemediamonitoring
Verder lezen
Europese Hof houdt onzekerheid over AVG in stand
Verder lezen
Organisatorische inbedding van maatregelen
Verder lezen