Skip to main content

Meer dan 360.000 downloads in 2023 voor gratis Kaspersky ontsleuteltools

Kaspersky s ontsleuteltools, die toegankelijk zijn via het No More Ransom initiatief en het speciale No Ransom portaal, hebben gezamenlijk 360.000 downloads overschreden. Deze gratis tools bieden effectieve oplossingen voor gegevensherstel voor slachtoffers van ransomware en onderstrepen de aanzienlijke impact van gezamenlijke inspanningen op het gebied van cybersecurity.

Sinds eind 2023 is Kaspersky al zeven jaar lang een belangrijke bijdrager aan het No More Ransom initiatief. In deze periode werd de toegang tot de gratis ontsleuteltools van Kaspersky uitgebreid, in lijn met de inzet om ransomware te bestrijden. Deze tools, die gericht zijn op 39 ransomwarefamilies, hebben wereldwijd bijna 2 miljoen slachtoffers geholpen, zoals gerapporteerd door Europol. Dit onderstreept de grote impact van het No More Ransom initiatief dat door Kaspersky wordt ondersteund.

Naast haar bijdragen aan No More Ransom, heeft Kaspersky haar betrokkenheid verder versterkt door het opzetten van haar eigen No Ransom website, een hub met een uitgebreide reeks van middelen en tools om ransomware infecties te bestrijden. Het No Ransom portaal werd in 2015 gelanceerd door Kaspersky in samenwerking met de Nederlandse Nationale Politie en groeide vervolgens uit tot een wereldwijd initiatief om mensen kosteloos te helpen.

Tussen 2018 en eind december 2023 zijn de ontsleuteltools van Kaspersky meer dan 360.000 keer gedownload, waardoor slachtoffers een reddingslijn hebben om kritieke gegevens te herstellen zonder toe te geven aan losgeldeisen. In maart 2023 heeft Kaspersky een nieuwe versie van een ontsleuteltool uitgebracht die expliciet is ontworpen om slachtoffers van een ransomware modificatie op basis van eerder gelekte Conti broncode te helpen.

Omdat cyberbedreigingen zich blijven ontwikkelen, wordt de samenwerking tussen de publieke en private sector steeds belangrijker. No More Ransom en Kaspersky s No Ransom portaal laten zien hoe collectieve inspanningen een significant verschil kunnen maken in het helpen van slachtoffers en het geven van preventieadvies. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen
Belang cybersecurity neemt evenredig toe met techafhankelijkheid
Verder lezen
Belastingdienst moet nog 72 procent bedrijfsprocessen aan AVG toetsen
Verder lezen