Skip to main content

Computable houdt securitybudgetten tegen het licht

Computable Nederland en Belgie gaan opnieuw op onderzoek uit naar de stand van zaken van securitybudgetten in de Benelux. Het onderzoek vindt inmiddels voor de derde keer plaats. De resultaten worden in Nederland gepresenteerd in de magazinespecial over cybersecurity, in Belgie worden de uitkomsten gepresenteerd tijdens vakbeurs Cybersec Europe, die 29 en 30 mei 2024 plaatsvindt in de Brusselse Expo.

Naar aanleiding van het onderzoek in 2022 ontving Computable meerdere verzoeken om dat te herhalen. Er zijn tal van securitystudies beschikbaar in de markt, maar een goede kijk op besteding van budgetten ontbreekt. Het onderzoek vindt wederom Benelux breed plaats. Algehele conclusie vorig jaar was dat het securitybudgetten stegen en ruim vijftien procent uitmaakten van het totale ict budget. Daarbij maakt het mkb een inhaalslag qua securitybudget.

Enigma Research neemt het speurwerk namens Computable voor zijn rekening. Dit jaar wordt een en ander iets aangepast ten opzichte van 2023. Zo wordt er specifiek gevraag naar welke digitale dreiging het meeste budget uitgaat en worden securityleveranciers en securitypartners afzonderlijk van elkaar uitgevraagd. Ook wordt er gekeken naar omvang van de organisatie, hoe het aantal securityspecialisten zich verhoudt ten opzichte van de totale ict afdeling en welk percentage van het ict budget besteed wordt aan security.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is ethisch hacken en waarom is het belangrijk?
Stel je voor dat je een inbreker bent, maar dan eentje met goede bedoelingen. Je zoekt naar zwakke plekken in een huis om de eigenaar te waarschuwen, zodat hij ze kan repareren. Dat is precies wat ethical hackers doen, maar dan met computers en netwerken. In deze blog neem ik je mee in hun wereld.
Applicatiebeheer en de AVG: wat moet je weten?
Als applicatiebeheerder beheer je alle applicaties waarin persoonsgegevens worden verwerkt binnen de gemeente. Maar hoe zorg je dat deze applicaties voldoen aan de vereisten van de AVG?
Van code naar vertrouwen: bouw het veilig
Software is overal. Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van software? Is de software bestand tegen hackers, datalekken en technische verstoringen?

Meer recente berichten

3 ddos aanvallen die ons land in hun greep hebben deze week
Verder lezen
Boete voor Coolblue voor het ongevraagd gebruiken van cookies
Verder lezen
7 dingen die je nooit moet vragen of delen met chatbots
Verder lezen
Cybercriminaliteit in 2025, de belangrijkste beveiligingsuitdagingen
Verder lezen
Cyberaanval? Onderwijsbestuurders moeten straks op cursus
Verder lezen
AP: mensen weinig bewust van gegevens die auto s allemaal verzamelen
Verder lezen
Privacy waakhond AP kraakt wet voor grensoverschrijdende uitwisseling van zorgdata
Verder lezen
Belangstelling voor cyberveiligheid groeit bij mkb
Verder lezen
CCV beheert cybersecurity evaluatietool Cyra
Verder lezen
Waarschuwing: Privacy in gevaar bij AI software Microsoft 365
Verder lezen