Skip to main content

Computable houdt securitybudgetten tegen het licht

Computable Nederland en Belgie gaan opnieuw op onderzoek uit naar de stand van zaken van securitybudgetten in de Benelux. Het onderzoek vindt inmiddels voor de derde keer plaats. De resultaten worden in Nederland gepresenteerd in de magazinespecial over cybersecurity, in Belgie worden de uitkomsten gepresenteerd tijdens vakbeurs Cybersec Europe, die 29 en 30 mei 2024 plaatsvindt in de Brusselse Expo.

Naar aanleiding van het onderzoek in 2022 ontving Computable meerdere verzoeken om dat te herhalen. Er zijn tal van securitystudies beschikbaar in de markt, maar een goede kijk op besteding van budgetten ontbreekt. Het onderzoek vindt wederom Benelux breed plaats. Algehele conclusie vorig jaar was dat het securitybudgetten stegen en ruim vijftien procent uitmaakten van het totale ict budget. Daarbij maakt het mkb een inhaalslag qua securitybudget.

Enigma Research neemt het speurwerk namens Computable voor zijn rekening. Dit jaar wordt een en ander iets aangepast ten opzichte van 2023. Zo wordt er specifiek gevraag naar welke digitale dreiging het meeste budget uitgaat en worden securityleveranciers en securitypartners afzonderlijk van elkaar uitgevraagd. Ook wordt er gekeken naar omvang van de organisatie, hoe het aantal securityspecialisten zich verhoudt ten opzichte van de totale ict afdeling en welk percentage van het ict budget besteed wordt aan security.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen
Belang cybersecurity neemt evenredig toe met techafhankelijkheid
Verder lezen
Belastingdienst moet nog 72 procent bedrijfsprocessen aan AVG toetsen
Verder lezen