Skip to main content

Computable houdt securitybudgetten tegen het licht

Computable Nederland en Belgie gaan opnieuw op onderzoek uit naar de stand van zaken van securitybudgetten in de Benelux. Het onderzoek vindt inmiddels voor de derde keer plaats. De resultaten worden in Nederland gepresenteerd in de magazinespecial over cybersecurity, in Belgie worden de uitkomsten gepresenteerd tijdens vakbeurs Cybersec Europe, die 29 en 30 mei 2024 plaatsvindt in de Brusselse Expo.

Naar aanleiding van het onderzoek in 2022 ontving Computable meerdere verzoeken om dat te herhalen. Er zijn tal van securitystudies beschikbaar in de markt, maar een goede kijk op besteding van budgetten ontbreekt. Het onderzoek vindt wederom Benelux breed plaats. Algehele conclusie vorig jaar was dat het securitybudgetten stegen en ruim vijftien procent uitmaakten van het totale ict budget. Daarbij maakt het mkb een inhaalslag qua securitybudget.

Enigma Research neemt het speurwerk namens Computable voor zijn rekening. Dit jaar wordt een en ander iets aangepast ten opzichte van 2023. Zo wordt er specifiek gevraag naar welke digitale dreiging het meeste budget uitgaat en worden securityleveranciers en securitypartners afzonderlijk van elkaar uitgevraagd. Ook wordt er gekeken naar omvang van de organisatie, hoe het aantal securityspecialisten zich verhoudt ten opzichte van de totale ict afdeling en welk percentage van het ict budget besteed wordt aan security.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.
BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Printfout in 250 brieven van gemeente Alphen aan den Rijn veroorzaakt datalek persoonsgegevens
Verder lezen
Bedreigde advocaten mogen persoonsgegevens afschermen in Kadaster
Verder lezen
EU enquete: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven
Verder lezen
MKB verdeeld over voordelen van Europese cybersecuritywetgeving
Verder lezen
Nieuwe regels voor kredietregistratie schieten tekort
Verder lezen
Antwoord op prangende juridische vragen over gezichtsherkenning
Verder lezen
Ruim miljoen euro om scholen beter te beschermen tegen cyberaanvallen
Verder lezen
Nederland onderkent urgentie NIS2 onvoldoende
Verder lezen
Datalek persoonsgegevens via portal van Drents waterschap
Verder lezen
SOC analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts
Verder lezen