Skip to main content

Oogje in het zeil houden? Deze beveiligingscamera s voor buiten komen het beste uit de test

Wat is de beste beveiligingscamera voor buiten? En welke heeft de beste prijs kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.

Beveiligingscamera s voor buiten, ook wel buitencamera s of outdoorcamera s genoemd, kunnen meestal redelijk goed tegen een stootje. Ook zijn ze waterdicht. Je kunt kiezen voor een camera op netstroom en een vaste internetkabel. Maar als je geen kabels kunt trekken naar de plek waar de camera komt te hangen, kun je ook kiezen voor een camera met wifi en batterijen. Dit laatste heeft wel nadelen. Een wifi-signaal kan verstoord worden. En batterijen moet je elke paar maanden opladen.

De Consumentenbond test beveiligingscamera s, zowel voor binnen als buitenshuis, op onder meer beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, bewegingsdetectie en de notificaties. Ook wordt gekeken naar digitale veiligheid en privacy. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat vreemden zomaar mee kunnen kijken via je camera.

Er zijn in totaal meer dan 130 camera s getest, die op dit moment redelijk tot goed verkrijgbaar zijn. Daarvan zijn bijna 80 camera s geschikt voor buiten.

Bij de buitencamera s komt een camera van Synology als Beste uit de Test. Een camera van Ezviz is de Beste Koop.

Deze camera van Synology scoort op bijna alle punten goed. De beeldkwaliteit is erg goed, ook op donkere dagen of s nachts. Hij werkt alleen met een draad voor de voeding en voor de internetverbinding. Dat kan ook via een netwerkkabel, Power over Ethernet.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen
Belang cybersecurity neemt evenredig toe met techafhankelijkheid
Verder lezen
Belastingdienst moet nog 72 procent bedrijfsprocessen aan AVG toetsen
Verder lezen