Skip to main content

Vijf stappen om je bedrijf te wapenen tegen opkomende cybercrime met AI

Cybercriminelen maken vaker gebruik van kunstmatige intelligentie, AI, om nieuwe vormen van bedreigingen te ontwikkelen, waardoor het extra opletten geblazen is voor ondernemers als het gaat om digitale veiligheid. Security expert van Vodafone Business Joost van Oord deelt in het kader van Safer Internet Day, vijf tips hoe om te gaan met de toenemende digitale dreiging.

Uit eigen ervaring weet ik dat security een steeds belangrijker onderwerp wordt voor ondernemers, terwijl niet altijd bekend is waar te beginnen, zegt Van Oord. Het belangrijkste is hulp zoeken wanneer het over security gaat, laat je informeren over wat echt nodig is, nu de gevaren met AI op de loer liggen.

Onderstaande tips zijn wat hem betreft een belangrijke stap in de goede richting. Maar stop daar niet, waarschuwt hij. Cybercriminelen slapen niet, wees daarom altijd alert en blijf op de hoogte van hun almaar vernieuwende trukendoos.

1. Zorg voor een proactieve securitycultuur

Bewustwording van digitale veiligheid begint aan de top van een organisatie. Het is van cruciaal belang dat leidinggevenden het goede voorbeeld geven en medewerkers trainen om bedreigingen zoals malafide links en phishingmails beter te herkennen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?
Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?

Meer recente berichten

Verkeerslichten maken contact met telefoons, zorgen om privacy
Verder lezen
Aantal datastelende malware infecties verzevenvoudigd sinds 2020
Verder lezen
Digitaal inbreken eitje voor deze hackers: Beveiliging is bij bedrijven heel groot probleem
Verder lezen
Booking.com meldt datalekken op tijd na ingrijpen AP
Verder lezen
AVG verzoek frauderende ambtenaar toch geen misbruik van recht, KPMG moet alsnog inzage geven
Verder lezen
Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams
Verder lezen
Gartner: Identiteitsbeheer cruciaal voor cyberbeveiliging
Verder lezen
AP wijst politieke partijen op risico s persoonsgegevens rondom verkiezingen
Verder lezen
Delen videobeelden van misdragingen werknemer vormen geen inbreuk op AVG
Verder lezen
Onderzoek Cisco: slechts 3 procent organisaties volledig voorbereid op cyberaanval
Verder lezen