Skip to main content

Bedrijf gehackt dat onder meer belastingaanslagen verstuurt

Cybercriminelen hebben mogelijk gegevens van burgers in handen gekregen door de systemen van AddComm te hacken, een bedrijf dat onder meer voor gemeenten en waterschappen de communicatie met inwoners en bedrijven verzorgt. De hackers hebben systemen versleuteld en data ontvreemd, meldt AddComm op zijn website.

Het bedrijf schrijft dat de hack op 17 mei werd ontdekt, toen systemen versleuteld bleken. De hackers hadden al sinds 5 mei toegang tot die systemen. Het gaat om een aanval met ransomware. De gestolen gegevens zijn nog niet gepubliceerd of verkocht, maar worden gegijzeld. Het is volgens AddComm nog onduidelijk welke gegevens van welke klanten zijn ontvreemd.

Het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier waarschuwt dat mogelijk gegevens van inwoners en bedrijven uit dat gebied zijn gestolen. AddComm verstuurt voor het hoogheemraadschap de aanslagen voor de waterschapsbelasting.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe voer je een Business Impact Analyse (BIA) uit?
Met een BIA krijg je inzicht in de kritieke processen binnen je organisatie en bepaal je wat de mogelijke gevolgen zijn als er iets misgaat. Dit helpt jouw organisatie om te bepalen welke processen je als eerste weer opstart en hoe je de impact van verstoringen kunt minimaliseren. Maar wat is een BIA precies en hoe voer je deze uit? Dat lees je in deze blog.
Waarom is het lastig om structureel DPIA’s uit te voeren?
Toen de AVG van kracht werd, zijn gemeenten actief aan de slag gegaan om de privacy van hun inwoners te waarborgen, waaronder het uitvoeren van DPIA’s. Ondanks de verplichting en het belang van DPIA’s blijkt dat maar een klein aantal gemeenten deze structureel uitvoert. In deze blog leggen we uit waarom dit zo is en welke uitdagingen gemeenten tegenkomen
Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt

Meer recente berichten

Bedrijfsleven beschermen tegen digitale aanvallen?
Verder lezen
Veilig databeheer, de Nederlandse oplossing
Verder lezen
Telegram wijzigt privacybeleid, gaat gebruikersgegevens delen met autoriteiten
Verder lezen
Vanwege nationale veiligheid verbod VS op auto s met Chinese en Russische technologie
Verder lezen
Wereldwijd cyber netwerk blootgelegd
Verder lezen
Datalek Disney legt financiele gegevens en personeelsinformatie bloot
Verder lezen
ANVR niet blij met gegevens die Spaanse autoriteiten van toeristen eisen
Verder lezen
VNG eist samenhangend beleid voor informatiebeveiliging
Verder lezen
Nieuwe normen voor informatiebeveiliging in de zorg
Verder lezen
AP legt Clearview boete op voor illegale dataverzameling voor gezichtsherkenning
Verder lezen