Skip to main content

Datalek persoonsgegevens via portal van Drents waterschap

Bij de Drents Overijsselse Delta is een datalek. Het waterschap meldt dat toegang tot het eigen online portaal voor onbevoegden mogelijk was.

Het waterschap meldt dat het het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens heeft gemeld. De mogelijk ontfutselde gegevens betreffen allerlei persoonsgegevens die het online portaal via het Kadaster ontvangt. Ook die organisatie is op de hoogte gesteld van het potentiele lek. Het gaat hierbij om gegevens van kadastrale percelen en de eigenaren en gerechtigden van deze percelen in het werkgebied van ons waterschap, aldus de berichtgeving vrijdagochtend.

Hoewel men hier spreekt over een mogelijk datalek, is het blootstellen van gegevens uberhaupt al een datalek te noemen. Dit is volgens de definitie van de Autoriteit Persoonsgegevens, er hoeft geen enkel bewijs te zijn voor het daadwerkelijk compromitteren van gegevens. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.
BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.

Meer recente berichten

EU enquete: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven
Verder lezen
MKB verdeeld over voordelen van Europese cybersecuritywetgeving
Verder lezen
Nieuwe regels voor kredietregistratie schieten tekort
Verder lezen
Antwoord op prangende juridische vragen over gezichtsherkenning
Verder lezen
Ruim miljoen euro om scholen beter te beschermen tegen cyberaanvallen
Verder lezen
Nederland onderkent urgentie NIS2 onvoldoende
Verder lezen
Datalek persoonsgegevens via portal van Drents waterschap
Verder lezen
SOC analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts
Verder lezen
TNO en NCSC waarschuwen voor effectieve cyberaanvallen via LLM s
Verder lezen
Groot deel gebruikt werklaptop niet voor privezaken, wil niet dat de baas meekijkt
Verder lezen